PS4 Kontrolcüleri PS5 Oyunlarıyla Çalışmayacak

Sony, şaşırtmadı

Konsol nesilleri arasındaki geçişlerde merak edilen konulardan birisi de önceki nesil ekipmanlarının yeni nesille uyumlu olup olmayacağıdır. Sonuçta yeni konsolla birlikte sadece oyunlara değil, ekipmanlara da yatırım yapmak gerekip gerekmeyeceği de, özellikle bizim gibi ülkelerdeki oyuncular için, önemli bir gündem maddesi haline gelebiliyor. Sony, paylaştığı son bilgilerle bu konudaki merak edilen bazı noktaları aydınlatmış oldu.

PlayStation Blog’ta yapılan paylaşımla, direksiyon setleri, kablosuz kulaklıklar ve PlayStation Move kontrolcülerin PlayStation 5 ile uyumlu olacağı açıklanırken, PS4 kontrolcülerimiz DualShock 4 için uyumluluğun sadece PS4 oyunları ile sınırlı kalacağını ilan edildi. Yani PS5’e özel olarak çıkan oyunlarda bu kontrolcüleri kullanamak mümkün olmayacak, tam da beklendiği gibi bir hamle, öyle değil mi?

Ülkemizde yeni nesil konsolların nasıl bir fiyat ile satışa sunulacağını düşünürken, (standart uygulamada konsolun tek kontrolcü ile geldiğini varsayarsak) bu tutara bir de yeni kontrolcü masrafını eklemek gerekeceği anlaşılıyor. Bakalım yeni nesil, ülkemiz oyuncuları için ne kadarlık bir maliyet anlamına gelecek.

YORUMLAR
cavegamer3530
6 Ağustos 2020 15:00

Ds2 Ps3 de Ds 3 de Ps 4 de çalışmıyordu neden bukadar haber oluyor ki anlamadım.

Berkay Dursun
4 Ağustos 2020 12:46

Buna haber değeri katan dünya medyasının da, bu haberden dolayı galeyana gelen oyuncu kitlesinin de salak olmadığını kimse ispatlayamaz bana ya. 

Zaten konsol içinden kol çıkıyor, ayrı bir kol masrafı falan yok onu geçtim de, adamlar DS5 içine bir sürü teknoloji koymuş adaptive trigger vs, bunu da yeni nesilde oyun mekaniklerine yedirecek bir sürü oyun olacak. Oyunun mekaniklerine yedirilmiş bir teknolojinin var olmadığı DS4 ile o oyunu oynayamamaktan daha doğal bir şey olabileceğini düşünen varsa çıksın bir kaç ay tatil yapsın kafasını dinlendirsin. Bi oksijen falan çeksin, ihtiyacı var baya.

creepylord
Berkay Dursun
4 Ağustos 2020 16:15

Bundan daha normal bir durum olamaz zaten. Yeni fonksiyonları kullanabileceğiniz oyunları DS4 ile tecrübe edemeyeceksiniz diyor adamlar. Durumun motion sensörlü DS4 ile GT sports u direksiyon kullanır gibi oynayabiliyorken DS3 kolunda analog stick e mahkum kalmaktan ne farkı var?


darkrockv7
Berkay Dursun
4 Ağustos 2020 15:05

Bildiğin üzere insanlar yedek controller satın alıyor. Çünkü şarj bitince insanlar diğer controllera geçiyor veya yerel çoklu oyunculu oyunları oynayan insanlar birden fazla controllera ihtiyaç duyabiliyor.

Tekrar insanlar yedek controllera para vermektense eski DS4 controllerını kullanmak istiyor doğal olarak. İnsanlara salak demeden önce bir düşün istersen.

Berkay Dursun
darkrockv7
4 Ağustos 2020 16:03

Bu öyle düşünen insanların salak olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Zira ekstra teknoloji barındıran bir kumandanın teknolojisini kullanan oyunları, o teknolojinin olmadığı bir kumanda ile oynamayı hayal edebilmek zihnel yetersizlik göstergesi.

Sony'nin politikası olan bir durum değil bu. Adam yeni kol tasarlamış içine yeni teknolojiler koymuş, oyunlar bunu kullanacağı için eski kollarınız desteklemiyor diyor, sen geliyorsun "ama özel kollara para verdim kullanmak istiyorum" diyorsan sığırsın başka bir şey değil. 

Düşünmek güzel meziyet, ama herkesin vazifesi değil maalesef. 

darkrockv7
darkrockv7
4 Ağustos 2020 15:08

Bir de özel tasarımlı controllerı olan insanlar var. O kadar para verdikten sonra bu controllerı kullanmamak insanları doğal olarak sinirlendiriyor.


Parolamı Unuttum