PS5'in Japonya Satışları Xbox Series'in Çok Önünde

Dünyada durum nasıl olacak bakalım?

Xbox Series X/S tüm dünyada 10 Kasım'da çıktı, PlayStation 5 ise 12 Kasım'da dünyanın sadece belli bölgelerinde satışa sunuldu ki bunlardan birisi de Japonya'ydı.

Dünyaca ünlü Japon video oyun dergisi Famitsu, her iki konsolun da ilk hafta satışlarını değerlendirmiş ve PlayStation 5'in Japonya'daki üstünlüğü bir kez daha ortaya çıktı diyebiliriz.

Famitsu'nun verilerine göre PlayStation 5, 4 gün içerisinde 118.085 adet satmış ve stoklar tükenmiş. Xbox Series X/S satışlarının ise 6 günde 20.534 olduğu belirtilmiş ve bu konsollarda da stoklar tükenmiş. Buradan da aslında Xbox Series'in daha fazla cihazı piyasaya sürmüş olsa çok daha iyi satışa ulaşabileceği sonucunu çıkarabiliyoruz, ama bildiğiniz gibi tüm dünyada ilk parti konsol tedariki konusunda ciddi sıkıntılar var. Yine de Xbox Series'in Birleşik Krallık'ta çıkış gününde 155 bin civarında sattığını da ekleyelim.

PlayStation 5 oyunlarından da Marvel's Spider-Man: Miles Morales 18.460, Demon's Souls ise 18.607 adet satmış ilk haftasında.

Japonya için kıyaslama yapacak olursak PlayStation 4 çıkış haftasında 322.083, Xbox One ise 23.562 adet satmıştı.

 

 

 

YORUMLAR
cavegamer3530
20 Kasım 2020 10:34

Japonya yani aksi düşünülebilirmiydi zaten :D

mescut
19 Kasım 2020 05:52

Yeni Yakuza oyunu exclusive olarak Xbox'a geldi diye biliyorum, yakın bir söylenti de Microsoft'un Japon bir oyun firması satın alacağı yönünde, Xbox cephesi isteyerek ve bilerek çok ayrı bir politika izliyor, belki ileride çok daha iyi olabilir ama şu an için işi çok zor Microsoft'un, exclusive demek sadece oyun değil, kendini özel hissetmektir, insanlar özel olsun diye daha fazla para verip özel ürün almakta, exclusive oyunlar konsolların en iyi yönüyken, bundan vazgeçip zaten büyük bir ekosistemi Windows olan pc'lere de getirmesi, aklıma ya bu nesili değil daha da ötesini, bulut tabanlı sisteme hazırlık ya daha fazla oyun satalım, konsoldan satılmasa da olur ya da gerçekten kendi kuyusunu kazıyorlar, şu anki gamepass sürdürülebilir bir yöntem değil, herkes biliyor bunu, yakın zamanda Microsoft'un da özel oyunlara zam yapacağı konuşuluyor, belki bu yıl ya da ilk iki yıl gamepass fiyatları çok değişmez ama yeni exclusiveler çıkmaya başlayınca büyük bir fiyat artışı olacaktır gamepass'te, bu fiyat artışı bile kurtarabilecek mi emin değilim Microsoft için...

sSnake
18 Kasım 2020 14:54

Ya ne olacaktı. Üstüne üstlük o kadar Japon piyasasına özgü PR çalışmalarına rağmen hal böyle oldu.

Konudan bağımzıs, konsol dediğin şey donanım olarak benzersiz bir deneyim sunmak zorunda. Eğer PC ile arasındaki çizgiyi ısrarla silikleştirirsen ortada hybrid bir PC'den başka bir şey kalmaz. PC dediğin şey ise artık evinde olmayan yok, dolayısıyla konsolun deneyim olarak ekstra sunacağı faktörleri ön plana çıkar. Bunu en iyi başaran ise başta Nintendo gelmekte sonrasında ise Sony. Yani bir gamepad ile yenilik sunmak bile donanımı bir anda PC'den farklı bir katmana sokar deneyim olarak ve beraberinde albenisini yaratır.

Microsoft aslında PC hakimiyetine tamamen sahip olduğu için ürettiği konsolu da PC uzantısı olarak görmekte ve ürettiği konsol ile PC'yi, PC ile de konsolunu destekleyerek bir ekosistem yaratmakta. Her iki ürüne de sahip olduğu için rekabet yerine ikisini birleştirmeyi tercih etmekte. Ancak ne var ki daha önce de belirttiğim gibi konsol ve PC aynı olmamalı, farklı dokunuşlarla denk veya eşit olmayan deneyimler sunmalı.

Parolamı Unuttum