PS5'te Oynanamayacak PS4 Oyunlarının Sayısı Yakında 9'a Düşebilir

İş geliştiricilere düşüyor

Sony geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla PlayStation 5'in PlayStation 4 geri uyumluluğuna dair sevindirici bir haber vermiş ve PlayStation 4 kataloğunun neredeyse %99'a varan ölçüde PlayStation 5'te oynanabileceğini açıklamıştı. Bu geri uyumluluğun sadece 10 istisnası vardı, yani PS5'te çalışmayacak olan PS4 oyunlarının sayısı sadece 10'du.

Bu oyunlardan biri olan, DWVR'nin geliştiricisi oyunun PlayStation 5'te de çalışması için bir yama hazırlığında olduklarını söyledi. Oyunun PS5'te neden çalışmadığını tam olarak anlamadıklarını söyleyen Reddit üyesi Mad Triangles (kendisi oyunun geliştiricisi) "ben de sorunsuz çalışan çoğu oyun gibi Unreal Engine kullanıyorum ama oyun tuhaf biçimde PS5'te çalışmıyor" demiş.

"Bu sorunu çözecek bir yama üzerinde çalışıyorum ve umarım PS5 çıkmadan önce yetiştireceğim. Ayrıca oyunun PS5'in Game Boost özelliğini de kullanmasını sağlayabilecek miyim diye bakmak istiyorum" diyor Mad Triangles.

PlayStation 5'te oynanamayacak olan diğer PlayStation 4 oyunlarıysa şunlar: Afro Samurai 2: Revenge of Kuma Volume One, Hitman Go: Definitive Edition, Joe's Diner, Just Deal With It!, TT Isle of Man: Ride on the Edge 2, Robinson: The Journey, Shadow Complex Remastered, Shadwen ve We Sing.

Demek ki bu oyunların geliştiricileri de oyunlarını yamalarlarsa, PlayStation5 %100 PS4 uyumlu bir konsol haline gelecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum