PUBG LITE (Beta) - İnceleme

Her bütçeye göre...

Hikayesine H1Z1’in bir modu olarak başlayan Battle Royale türünün en büyük temsilcisi olan PlayerUnknown’s Battlegrounds uzun süredir Steam’de en çok oynananlar listesine çapa atmış durumda, geçtiğimiz sene çıkan mobil sürümü de hala oyuncuları meşgul ediyor.

Steam versiyonunu sistemleri yeterli olmadığı için oynayamayan birçok oyuncu bu mobil sürümü envai çeşit araçlarla bilgisayarlarına bağlamış ve ellerinden geldiğince PUBG deneyimini bilgisayarlarında da tatmışlardı. Bluehole Studio bu talebin farkına varmış olacak ki, düşük sistemli oyuncuları da memnun etmek amacıyla PUBG Lite’ı devreye soktu.

Orijinal PUBG’yi birkaç kez denemiş ancak kendi bilgisayarımda rahat çalıştıramadığım için uzun süreli oynayamamıştım. PUBG Lite ise bu konuda oldukça mütevazi davranmış ve tabiri caizse patates PC diye tanımladığımız bilgisayarlar için tasarlanmış. Dokular, ışıklandırmalar gibi sistemi zorlayan özellikler orijinal sürüme göre gözle görülür biçimde kısılmış; ancak oynanış ve arayüz konusunda orijinal oyundan herhangi bir farklılık gözlemlemedim. Zaten PUBG Lite’ı en cazip kılan kısmı da bu, düşük bir sistemle orijinal PUBG deneyimini yaşatabilmek.

100 adam bir loot'un peşinden koş...

Oyunla ilgili bir şeyler yazmak gerekirse; tıpkı orijinal oyundaki gibi artık Battle Royale türünde de klasikleştiği üzere 100 kişi uçakla bir adaya bırakılıyor ve gittikçe daralan çemberin içinde hayatta kalan son kişi olmak üzere mücadele ediyoruz. Bu amaçla yine bol bol etrafta koşturup malzeme ve silah topluyor, mücadelemize bu şekilde devam ediyoruz.

Oyunda PUBG’nin 3 orijinal haritası (Erangel, Miramar ve Sanhok) yer alıyor, muhtemelen Vikendi de yakında eklenecektir. FPS/TPS modları ve solo/squad seçenekleri de tıpkı orijinal oyundaki gibi mevcut. Şu ana kadar oyun zevkimi etkileyen bir bug’la veya hileci ile karşılaşmadım ki okuduğum yorumlara göre orijinal oyuna göre en öne çıkan noktası da burası.

İnsan mı, Bot mu?

Oyunun eksi olarak yazabileceğim tek kısmı maçlar sırasında gerçek oyuncuların sayısını tamamlamak için tıpkı mobil sürümdeki gibi botların kullanılması. Bu botlar genelde beklemediğiniz bir anda etrafınızda spawn olup sizi korkutmaktan ve biraz zarar vermekten ileriye gidemiyor ancak oyun zevkini baltaladıkları söylenebilir. İşin kötüsü bunların bot mu yoksa insan mı olduğunu gösteren bir işaret bulunmuyor, bu yüzden oyundan alınan tatmin hissini de azaltabiliyorlar. Ancak oyunun beta versiyonunda olduğunu ve henüz sadece 15 ülkeden erişilebilir olduğunu göz önüne alınca bu sorunun zamanla artacak oyuncu sayısı sonucu çözüleceğini varsayabiliriz.

Ayrıca grafik ve atmosfer açısından elbette orijinal oyunun yanına bile yaklaşamıyor ancak bu sistem gereksinimleri ile şu anki hali bile bence gayet iyi optimize edilmiş. Bu birkaç eksiğine rağmen PUBG Lite’ın düşük bütçeli oyunculara hitap eden başarılı bir uyarlama olduğunu söyleyebiliriz. Meraklıları için sistem gereksinimlerini de alta ekliyorum.

Minimum Sistem Gereksinimleri
  • İşlemci: Core i3 2.4GHz
  • Ram: 4GB
  • GPU: DirectX11 Intel HD Graphics 4000
  • HDD: 4GB
Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri
  • İşlemci: Core i5 2.8GHz
  • Ram: 8GB
  • GPU: DirectX11 NVIDIA Geforce GTX660 or AMD Radeon HD7870
  • HDD: 4GB

 

YORUMLAR
Hakuteiken
17 Haziran 2019 12:32

Yeterince patates sistemlere getirmemişler :D HD Graphics 3000'le çalışmıyor :D

DanteXE
15 Haziran 2019 14:43

'' Battle Royale türünün en büyük temsilcisi olan PlayerUnknown’s Battlegrounds ''

Parolamı Unuttum