PUBG Mobile’ın Toplam Hasılatı 5 Milyar $’ı Geçti

Altın yumurtalayan tavuklarda bugün…

PlayerUnknown’s Battleggrounds, nam-ı diğer PUBG, oyun dünyasını ciddi şekilde etkileyen markalardan birisi oldu hiç şüphesiz. PC’deki başarısından sonra konsolları da ziyaret eden oyun, mobil cephesinde de başarıdan başarıya koşuyor.

Sensor Tower tarafından paylaşılan bilgiye göre; PUBG Mobile 5,1 milyar $ gibi muazzam bir hasılata ulaşmış durumda. Sensor Tower’a göre, markanın geçtiğimiz yıl elde ettiği gelirlerin yarısı oyunun mobil versiyonundan ve Çin versiyonundan (Game for Peace) geliyor.

Paylaşılan analizde, PUBG Mobile’ın 2020’de 2,7 milyar $ gibi bir gelir elde ettiği, bunun da günlük 7,4 milyon $ gibi bir meblağa karşılık geldiği belirtiliyor. Geçtiğimiz yılın ilk 9 ayında, her çeyrekte ortalama 704 milyon $ gibi bir gelire ulaşılırken, son çeyrekte bu gelir 555 milyon $ düzeyine gerilemiş. Ancak, 2021’in ilk çeyreğinde 709 milyon $ gelir elde edilerek bu zamana kadarki en yüksek gelir düzeyine ulaşılmış. Sadece tek bir ayda, Ocak 2021'de 259 milyon $ harcama yapılmış oyuncular tarafından. Ne kadar büyük meblağlardan bahsediliyor böyle, akıl alır gibi değil.

Çin, PUBG için en büyük pazar, oyunun iOS versiyonunun gelirlerinin %55,4’ü Çin’den elde edilmiş durumda. Tencent’e göre, PUBG Mobile, Çin dışındaki ülkelerde toplamda 1 milyar defa indirilmiş. Sensor Tower’ın verilerine göreyse, bu sayıyı geçebilen oyunlar sadece Subway Surfers ve Candy Crush Saga. Bu durum da oyunun başarısını bir kez daha teyit etmiş oluyor.

PUBG Mobile’ın bu başarısı, diğer firmaların da iştahını kabartıyordur herhalde. Yani bu gidişle önümüzdeki dönemde bol bol Battle Royale görmeye devam edebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum