PUBG, Xbox One'da Da Zirveyi Zorluyor

Dile kolay 3 milyon oyuncu

Çıkış performansı düşükmüş, fps sıkıntısı varmış falan bunlar Xbox One sahiplerini kesinlikle etkilememişe benziyor. PlayerUnknown's Battlegrounds'un Xbox One'da çılgın gibi sattığı haberini vereli yalnızca bir ay olmuş. O haberde oyunun Xbox One'da 1 milyon oyuncuya ulaştığını söylemiştik ve bu gerçekten oldukça yüksek bir oyuncu sayısıydı. Kaldı ki oyun bu kadar oyuncuya yalnızca 48 saat içerisinde ulaşmıştı.

Peki satışlar hız kesti mi dersiniz? Cevabımız hayır. PlayerUnknown's Battlegrounds'un Xbox One oyuncularının sayısı katlanarak artmaya devam ettiği ve yalnızca bir ay içerisinde 3 milyonu geçti. Oyunun PC'deki popülerliğini düşündüğümüzde Xbox One'da da böylesine el üstünde tutulması aslında çok da beklenmedik bir durum değil. Daha birkaç gün önce oyun PC'de 3.1 milyon eş zamanlı oyuncuya ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

Xbox One'da şu an en çok satan oyun 5 milyonluk satışla Halo 5: Guardians. 2015 yılında çıkan Halo 5'in hemen arkasında ise PlayerUnknown's Battlegrounds'u görüyoruz ki sıralamanın yer değiştirmesinin de çok uzun zaman alacağını sanmıyorum.

Oyuncu sayısındaki bu düzenli artışta PUBG Corp.'un da payının büyük olduğunu söyleyebiliriz. Oyunun Xbox One'daki çıkışı biraz sancılı olmuş olsa da bir ay içerisinde dört güncelleme yayınlandı ve oyunun göze çarpan sıkıntıları da düzeltilmeye devam ediyor. Xbox One versiyonu da aynı PC'deki gibi yeni güncellemeler almaya devam edecek ve zaman içerisinde PC ile aynı içerik seviyesine ulaşacak.

Oyungezer editörleri ve Oyungezer okurlarının katılımıyla gerçekleştirdiğimiz 2017'nin En İyi Açık Dünya/Online Oyunu Yarışması'nda açık ara oy farkıyla birinci gelen PUBG her geçen gün başarısını katlayarak arttırıyor. Şimdi asıl soru oyunun PlayStation 4 için ne zaman çıkacağı, oyun oradan da gelecek oyuncu sayısı ile toplam oyuncu sayısında yeni rekorlara rahatça imza atabilecek gibi görünüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum