PUBG'nin Geliştiricisi Escape From Tarkov'a Rakip Bir Oyun Geliştiriyor

2024 sonu, 2025 başı

PUBG Studios'un Escape From Tarkov'a rakip olacak bir oyun geliştirme planlarının olduğunu biliyorduk. Yayınlanan son mali raporlar bu projeye dair bazı yeni bilgiler içeriyor.

Extraction shooter dediğimiz bir tür var ve bu türün öncüsü ve en ünlü örneklerinden biri Escape From Tarkov. Call of Duty, Rainbow Six gibi seriler de gerek oyun modları, gerek yan oyunlar yardımıyla bu türü hayranlarıyla buluşturmaya çalıştılar ve yavaş yavaş daha ünlü hale gelen bir tür olduğunu söyleyebiliriz.

Peki nedir bu tür? Tahliye nişancı diye çevirebiliriz. Oyuncular yalnız başlarına veya takım halinde kocaman bir haritada tek bir amaçla oynuyor: kaçmayı ve tahliye olmayı başarmak. Tahliyeye kadar haritada kaynak ve ganimet topluyorlar, görevleri yerine getiriyor ve diğer düşmanlarla çatışıyorlar. Haritadan kaçınca da topladıkları her şeyi beraberlerinde götürüyorlar. Öldükleri zaman ise her şeyi kaybediyorlar haliyle.

PUBG Studios'un yeni projesi Project BlackBudget ismiyle geliştiriliyor. "Beklenmedik ve heyecan verici deneyimler sunan, sürekli değişen PvPvE açık dünya ve tatmin edici çatışmalar oyunu" olarak açıklanan bu oyun aynı PUBG gibi sadece PC ve konsollar için değil, mobil cihazlar için de çıkacak.

KRAFTON ve PUBG Studios'un Project BlackBudget'ı 2024-2025 arasında çıkarmayı planladığı biliniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum