PUBG’nin Geliştiricisi Krafton, Hindistan’a 150 Milyon $ Yatırım Yapacak

“Yerel geliştiricilere destek olmaya devam edeceğiz” diyorlar

PUBG, oyun dünyasını kökten etkileyen oyunlardan birisi oldu hiç şüphesiz. G.Koreli oyun firması Krafton da bu sayede oyun dünyasının önemli firmalarından birisi haline geldi. Sonrasında da farklı oyunlara ve firmalara destek vermeye başladıklarını gördük.

Önümüzdeki dönemde de bu adımların devamının geleceği anlaşılıyor. Krafton tarafından yapılan açıklamaya göre; önümüzdeki 2-3 yıllık dönemde Hindistan’a 150 Milyon $ yatırım yapacaklar. Bu destekle, yerel oyun ekosisteminin geliştirilmesi hedefleniyor.

Krafton, geride bıraktığımız dönemde 11 Hindistanlı start-up ve genel olarak Hindistan oyun sektörüne 140 Milyon $ düzeyinde yatırım yaptıklarını açıklamıştı. Benzer düzeyde bir yatırımla bu desteği sürdürmeye karar verdikleri görülüyor.

Bu tarz desteklerle güzel oyunların geliştirildiğini gördük geçtiğimiz yıllarda. Mesela Sony'nin China Hero Project ile destek verdiği oyunları örnek gösterebiliriz. Önümüzdeki dönemde Krafton'un sağladığı bu destek sayesinde nasıl oyunlarla buluşacağız bakalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum