Quantic Dream Aşırı İddialı

Beyond: Two Souls'un yapımcısı Quantic'ten güzel vaatler...

Heavy Rain ile akıllarımıza ismini kazıyan Quantic Dreams yeni oyunu Beyond: Two Souls için gerçekten cesur vaatlerde bulundu.

Herhangi bir oyun çıkmadan evvel bu tür vaatleri duymaya alışığız ama sözler Quantic'ten gelince insanın ciddiye alası geliyor. Şöyle ki; Oyunda aynı şeyi asla iki defa yapmayacaksınız, her sahne farklı bir perspektif ve seçenekler sunacak deniyor. Firmadan David Cage yaptığı bir açıklamada şunları söyledi;

"Her sahne size farklı bir mücadele sunacak. Aynı filmlerdeki gibi her sahne eşsiz olacak. Memento adlı filmdeki gibi oyunun kronolojisi belirli bir sırayı takip etmeyecek ve bu değişik bir dinamizm yaratacak. Bazen yapılanların sonuçlarını / bedellerini, ona neden olan şeyden önce göreceksiniz."

Bu demek oluyor ki (tanıtım filminde gördüğümüz kız) bir sahnede Jodie'yi genç, diğerinde yetişkin ve hemen ardından geleninde çocuk olarak görebileceğiz. Her sahne hikayenin bir parçası olacak ve hikaye çizgisine etki edecek, fakat o sahnenin tümü oyun daha fazla oynanmadıkça tamamlanmayacak. Bu bizi şaşırtacak bir çok hikaye dönüm noktası ile karşılaşacağımız anlamına geliyor.

"Biz oyuncuların hikayeyi sadece oturup izlemesini istemiyoruz, o hikayeye dahil olmalarını ve gelişen olaylara en üst düzeyde dahil olmalarını planlıyoruz. Beyond iki karakterin başından geçenleri anlatıyor, bir ilişkinin hikayesi... Bütün hayatınız boyunca birine bağlı olup bir gün ondan kopmak zorunda olup, bunu kabullendiğiniz bir hikaye," dedi.

Quantic birkaç aktör kiralayıp, hareketlerini renderlemek ve seslerini kayıt etmenin de ötesine geçmiş. Oyunda toplam 300'e yakın karakter ve 23,000'e yakın farklı animasyon bulunuyor.

Beyond: Two Souls Ekim ayında PS3'e özel olarak çıkacak. Çıkış tarihi yaklaştıkça bunun gibi detaylı bilgilerin akışında süreklilik bekliyoruz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum