Rainbow Six Siege'de Sizi Vuran Takım Arkadaşınızı ''Affedebileceksiniz''

Affet beni akşam üstü...

Ubisoft, Rainbow Six Siege oyuncularının sıkça karşılaştığı "dost ateşi" sorununun önüne geçmek için düğmeye basmıştı. R6 Invitational turnuvasında tanıtılan ve Siege'in test sunucularında yeni devreye giren sistem sayesinde takım arkadaşına ateş eden oyuncular artık dostlarına verdiği hasar veremeyeceği gibi, attığı her merminin canını götürdüğünü fark edecek.

Tabi bu kadar gergin ve hızlı oynanan bir oyunda yanlışlıkla da olsa takım arkadaşınıza zarar vermeniz mümkün. Yani ister istemez bu cezanın tüm oyununuzu mahvedebilmesi olası görünüyor. Hala test aşamasında olan bu yeni sisteme gelecek bir güncelleme ile bu sorunun önüne geçilebilecek.

Yeni güncelleme sayesinde hareketin kazara olup olmadığını inceleyebileceksiniz. Böylece ölüm kamerasında oylama yaparak dost ateşi açan oyuncunun suçlu ya da suçsuz olduğuna oyuncular karar verecek.

Suçsuz olduğunu söylemeniz halinde "ters takım hasarı" sistemi devreye girmeyecek ve oyuncuya bir şans daha tanınacak. Eğer oyuncu bir kere daha takım arkadaşına ateş ederse sistem otomatik olarak devreye girecek.

Bu yeni sistem şimdiden olumlu geri dönüşler almış olsa da kafaları kurcalayan bazı sorular da mevcut. Ubisoft'un topluluk yöneticisi UbiNoty bu sistemin ilk olarak test sunucusuna geleceğinin altını çizerek eksikliklerinin oyuna geçiş yapmadan önce giderileceğini belirtiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum