Rainbow Six Siege Hilecileri Karşı Takımın Operatörlerini Değiştirebiliyor

Hilede çağ atlayanlar

Rainbow Six Siege'de hilecilerin bugüne kadar birbirinden farklı yöntemlere başvurduğunu gördük. Bu tür oyunlarda en popüler olan hile çeşitlerinden aimbot (hedef alma işini sizin yerinize botlar gerçekleştiriyor), wallhack (duvarların ve diğer nesnelerin arkasını görmek), DDoS saldırıları (oyuncuların yüksek ping değerleriyle, hatta çakılmalarla karşılaşmasına neden olan sunucu saldırıları) gibi hilelerin kullanıldığı ve Ubisoft'un bunlara karşı mücadele etmeye çalıştığını biliyoruz.

Ancak görünüşe göre son günlerde yeni bir hile türü ortaya çıktı ve bazı oyuncular karşı takımın operatörlerini değiştirebiliyorlar.

Lakii ismindeki Hırvat Rainbow Six Siege oyuncusunun Twitter'da paylaştığı videoda Lakii kendisine operatör olarak Caveira seçiyor, ancak LOLXDFUNNYMEME isimli oyuncu tarafından operatörü Bandit olarak değiştiriliyor. Videoda sonrasındaysa o şahsın "artık Bandit'le oynuyorsun" dediğini görüyoruz.


Normalde bunun fake video olduğunu düşünebilirsiniz ancak Lakii'nin Ubisoft Destek hesabını tagleyip durumu haber verdiğini düşünürsek bu ihtimal zayıflıyor.

Sonraki tweet'te de aynı oyuncuyla Ranked modda tekrar karşılaştığını ve bu oyuncunun kaplama seçimlerini de değiştirebildiğini göstermiş (yapabildiklerine geliştirici kaplamaları da dahil).

Bakalım Ubisoft bir an önce bu hilenin kaynağını tespit edip gerekli önlemleri alabilecek mi? Muhtemelen kalıcı ban dahil olmak üzere cezalar yağacaktır önümüzdeki günlerdei.

YORUMLAR
ocelot1789
30 Eylül 2019 13:29

Valla bazen maça başlarken mesela Frost seçiyorum, beklerken telefona falan bakarken bir bakmışım Vigil falan olmuşum. Bir kaç kere geldi biz de şu yorumu yaptık arkadaş arasında '' biriyle aynı anda tıklamışızdır, askıda kalmıştır.'' Demek varmış böyle bir şey...

Parolamı Unuttum