Rayman'in Yaratıcısı Michel Ancel, Oyun Dünyasını Bırakıyor

Beyond Good & Evil da öksüz kalıyor haliyle

Oyun dünyasının en tanınmış isimlerinden biri olan Michel Ancel, video oyun endüstrisini tamamen bırakmaya karar verdiğini açıkladı. İkonik Rayman serisinin yaratıcısı, Rabbids'in yaratıcısı, efsane oyun Beyond Good & Evil'ın yönetmeni, ayrıca yazar ve tasarımcılarından olan Ancel, Ubisoft Montpelier tarafından geliştirilmekte olan Beyond Good & Evil 2'nin de yönetmeniydi.

Ancel sadece Ubisoft'tan ayrılmıyor, 30 yıllık oyun dünyası kariyerini de sona erdiriyor. Michel bir süredir vahşi yaşamın korunmasına dair kişisel bir proje üzerinde çalıştığın ve doğaya aşık bir olarak bundan sonraki zamanını bu projeye yoğunlaştırmak istediğini açıkladı.

Beyond Good & Evil 2'nin vizyonu bildiğiniz gibi sürekli değişmişti, hatta ilk oyunun büyük hayranları bile bu projeye artık şüpheyle yaklaşmaya başlamıştı. Ben açıkçası Ancel'in de bu gidişattan pek memnun olmadığını düşünüyordum, yoksa ne pahasına olursa olsun o projeyi bitirdikten sonra emekliye ayrılmayı tercih ederdi.

Ubisoft, Montpelier stüdyosunun Ancel'in vizyonu doğrultusunda oyunu geliştirmeye devam edeceğini ve önümüzdeki aylarda bizimle daha çok bilgi paylaşacağını söyleyerek "Michel'e Ubisoft'a kariyeri boyunca kattığı yaratıcı vizyonundan ötürü teşekkür ediyor ve kendisine bu yeni macerasında kendisini en iyi dileklerimizi iletiyoruz" demiş.

Ancel, emeklilik kararını Instagram'da paylaştığı mesajla duyurdu, mesajı da 'Tilki sizinle olsun' diye bitirdi :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum