Razer 2020'nin İlk Yarısında Rekor Düzeyde Gelir Elde Etti

Pandemi herkese eşit davranmıyor

Dünyanın oyuncuları hedef alan en önemli yaşam tarzı markalarından biri olan Razer, 30 Haziran 2020'de sona eren altı aylık denetlenmemiş mali sonuçları açıkladı.

Açıklanan gelirlere baktığımızda COVID-19 salgınına rağmen, Razer'ın yılın ilk yarısında rekor düzeyde gelir elde ettiğini görüyoruz. Zaten Razer'ın kurucu ortağı ve CEO'su Min-Liang Tan da 2020'nin dünya genelinde hepimiz için daha önce karşılaşmadığımız bir yıl olduğunu, COVID-19 salgınının neden olduğu küresel pazar belirsizliğine rağmen Razer'ın baskın marka konumu, kullanıcı tabanı genişlemesi ve evde kalma eğilimleriyle yıla muhteşem bir başlangıç yaptığını söylüyor.

Min-Liang Tan küresel 'Evde Kal' akımının, insanların oyun oynamaya ve e-spor'a olan ilgilerini rekor seviyelerde artırdığını ve Razer'ın da oyuncu/genç merkezli donanım, yazılım ve hizmet ekosistemi bu trendin yarattığı durumdan olumlu bir yön çıkartmayı başardığını eklemiş.

Buna göre firma, Çevre Birimleri, Sistemler ve Hizmetler alanında ciddi büyüme değerleriyle birlikte yıllık toplam % 25,3 büyüme sonucu, 447,5 milyon dolarlık rekor düzeyde gelir elde etmiş.

Bu gelirin 382,7 milyon dolarlık kısmı donanımdan elde edilmiş ve bu alanda gelir artışı da bir önceki seneye göre %26.

Razer yılın kalanında da stabil bir büyüme bekliyor ve yılın ikinci yarısında da hem Donanım tarafında yeni ürün lansmanları, hem de "Evde Kal" akımından kaynaklı devam eden Hizmetler gelirlerindeki büyüme sonucunda rekor gelir değerlerinin devam edeceğini tahmin ediyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum