Razer Bu Sefer De RGB Akıllı Maskeyle Karşımıza Çıkıyor: Hazel

Tüm maskelere hükmedecek maske

Razer, CES 2021 fuarında gerçekten de oldukça ilginç ürünler tanıttı diyebiliriz ve belki de bunların en dikkat çekicisi Project Hazel ismindeki akıllı maske konsepti tanıtımıydı. Zaten günün birinde RGB maskemiz olursa bunun Razer'dan geleceği belliydi :)

Aslında Razer maske işine yabancı değil. Daha pandeminin ilk günlerinde Razer CEO'su Min-Liang Tan dünyada ortaya çıkan maske sorununun çözümüne destek olmak üzere Razer üretim tesislerinin bir kısmını sertifikalı tıbbi maske üretecek şekle dönüştürmüş ve Razer Health girişimi kapsamında sağlık hizmetlerine 1 milyondan fazla cerrahi yüz maskesi üretip bağışlamıştı. Tan'ın yorumlarında maske konusunda farklı adımlar atmak istedikleri de görünüyordu ve Project Hazel de bu düşüncenin bir evrimi diyebiliriz.

Project Hazel akıllı maske hem beklenmedik sağlık risklerine ve tek kullanımlık maskelerin ortaya çıkardığı çevresel sorunlara çözüm getirmek, hem de çoklu kullanım özellikleriyle bir kişisel maskede olması gereken gelişmiş özelliklere sahip olacak.

Çıkarılp şarj edilebilir aktif ventilatörler, optimum nefes alabilirlik için hava akışını düzenleyen akıllı bölmeler sunan bu maske, N95 tıbbi sınıf solunum koruması da sağlıyor.

Açık ve şeffaf bir tasarıma sahip olan maske sayesinde etrafınızdaki mimiklerinizi görebilecek, ayrıca işitme engelliler de dudaklarınızı okuyabilecek. İç aydınlatma karanlıkta otomatik olarak devreye girecek, ayrıca Razer VoiceAmp teknolojisi sayesinde yerleşik mikrofon ve amfi sayesinde sesiniz net biçimde iletilecek. Tabii maskenin filtre ve amfi kısımlarındaki RGB ışıklandırmayı da unutmamak lazım :) Tabii bu maskenin bu kadar aydınlatma, ventilatör, mikrofon ve amfi ile şarjının ne kadar gideceği de merak konusu.

Min-Liang Tan, "Razer, önümüzdeki yoldaki belirsizliği kabul ediyor. Bu nedenle topluluk üyelerimizi korumaya ve onları görünmez tehditlere karşı hazırlamayayardımcı olmak bizim görevimizdi" dedi. "Project Hazel akıllı maske konseptinin, sosyal bir estetiği korurken, aynı zamanda dünyayla etkileşimde bulunmak için işlevsel, ancak rahat ve kullanışlı olması amaçlanıyor." diyor.

Project Hazel gerçeğe dönüşür mü, dönüşmez mi bunu kestirmek güç. Ben Razer'ın sınırlı sayıda da olsa kesinlikle üretim yapıp bu maskelerden piyasaya sunacağını düşünüyorum. Pandemi sonlandığında maskelerin günlük hayatımızdan çıkacağını tahmin edebiliriz, ama Razer her duruma hazırlıklı olmak istiyor gibi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum