RazerCon 2024'e Razer Sensa HD Haptics Kullanan Ürünler Damga Vurdu

Oyun deneyiminin geleceğini şekillendiren yenilikler

Razer CEO'su Min-Liang Tan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen bu yılki RazerCon etkinliğinde oyun dünyasında çığır açacak yenilikler tanıtıldı. Bunlar arasında en dikkat çekici olanlar Razer Sensa HD Haptics teknolojisiyle donatılmış olan ürünlerdi.

Oyunculara eşsiz bir duyusal deneyim sunmayı hedefleyen Razer Sensa HD Haptics teknolojisi çok sayıda aktüatörü kullanarak farklı şiddette haptik efektleri sunabiliyor, böylece bir olayın yönünü, mesafesini ve konumunu doğrudan hissetmenizi sağlıyor. Razer Sensa ayrıca desteklediği çok sayıda cihazın senkronize haptik efektler sunmasını da sağlayabiliyor, böylece tek bir donanımla sınırlı kalmaksızın tüm vücudunuzun bu deneyimi yaşamasına imkan sağlıyor.

RazerCon 2024'te tanıtılan ürünlerden belki de en dikkat çekenlerinden biri dünyanın ilk HD Haptic oyuncu minderi olan Razer Freyja'ydı. Razer Sensa HD Haptics teknolojisi ile donatılmış bu yenilikçi cihaz, oyun içindeki her ayrıntıyı vücudunuzda hissedebilme olanağı sunuyor. Altı ileri düzey haptik motoru sayesinde oyuncular, yalnızca ekran karşısında olmayı değil, oyunun tam ortasında yer almayı deneyimleyebiliyorlar. Patlamaların şiddeti, mermilerin yönü ve fırtınaların gücü gibi unsurlar, Razer Freyja ile daha gerçekçi bir şekilde hissedilebiliyor. Ayrıca bu cihaz, oyun dışında film izlerken veya müzik dinlerken de benzersiz bir duyusal geri bildirim sağlıyor.

Razer Freyja 2.4 Ghz Wireless, BLE (Swift Pair, Google Fast Pair) özelliklerine sahip ve gerek PC, gerekse Android cihazlarla (Nexus App yoluyla) uyumlu. Razer Freyja'nın haptik titreşimlerine prize takılı olan AC adaptörü sayesinde güç veriyor ve üzerinde herhangi bir batarya olmadığından güç kaynağını takılı halde çalışıyor.

RazerCon 2024'ün bir diğer öne çıkan ürünü ise Razer Kraken V4 Pro kablosuz oyun kulaklığıydı. Razer Sensa HD Haptics ve Razer Chroma RGB gibi ileri teknolojilerle donatılan bu yeni kulaklık oyunculara oyun dünyasına tam anlamıyla dalmalarını sağlayacak bir deneyim sunuyor. Kraken V4 Pro, PC, PlayStation ve mobil cihazlar arasında sorunsuz geçiş yapabilen dört bağlantı modu sunuyor. Ayrıca, yeni OLED Kontrol Merkezi ile kullanıcılar, ayarları anlık olarak değiştirebiliyor ve ses deneyimlerini daha iyi yönetebiliyor. Razer’ın ödüllü HyperClear Super Wideband mikrofonu da bu kulaklıkla birlikte geliyor ve oyunculara daha net ve geniş bir ses yelpazesi sunuyor.

Razer Kraken V4 Pro OLED Control Hub yoluyla 2.4 Ghz Wireless veya Bluetooth 5.3 üzerinden bağlantı kurabiliyor, dilerseniz USB Type A veya 3.5mm jack ile kablolu olarak da kullanabiliyorsunuz.

Razer Kraken V4 Pro'yı PC, Mac, PlayStation, Nintendo Switch, Steam Deck ve Mobil cihazlarla kablolu veya kablosuz kullanabilirsiniz.


Razer Synapse 4 yazılımının resmi lansmanı ise etkinliğin öne çıkan bir diğer detayıydı. Kullanıcı dostu arayüzü ve gelişmiş performans özellikleriyle Synapse 4, oyun deneyimini kişiselleştirme ve optimize etme konusunda çığır açan yenilikler sunuyor.

Razer ürünleri ülkemizde, Bilkom tarafından satışa sunuluyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum