Red Candle'ın Steam'den Kaldırılan Oyunu Devotion, GoG'a Geliyor [Güncel]

Fiyatı da ona göre tabii

Güncelleme: GoG, Devotion'ın mağazalarında satılacağı yönündeki duyurusunun ardından oyunculardan gelen çok sayıda mesaj yüzündenoyunu satmamaya karar verdiğini açıkladı ve oyunun mağaza sayfasını da kaldırdı.

Buradan da GoG'un Çin'in tepkisinden korkarak bu tür bir sansür mekanizmasını yürürlüğe soktuğunu söyleyebiliriz. Zaten açıklamanın altı da oyunculardan gelen tepki mesajlarıyla dolu. Sonuçta bu oyuna dair meydana gelmiş olan olayları elbette GoG da çok iyi biliyordu, duyurunun üstünden sadece birkaç saat geçtikten sonra böyle bir karar almaları gerçekten de çok tuhaf oldu. Bakalım Devotion kendisine bir yuva bulabilecek mi, merakla bekliyoruz.

- o -

Red Candle Games'i oldukça başarılı bir korku oyunu olan Detention'la tanımış ve yeni oyunlarını Devotion'ı duyurduklarında da sabırsızlıkla beklemeye başlamıştık. Ancak sonunda beklenen gün geldiğinde ise stüdyonun hiç de tahmin etmediği gelişmelerle karşı karşıya kaldık.

Devotion Steam üzerinden yayınlandı ve stüdyonun başına büyük iş açtı. Red Candle Games, Tayvanlı bir geliştiricisi. Tayvan ve Çin arasında da ezelden beri süregelen bir durum var; bizim Çin dediğimiz ülke Çin Halk Cumhuriyeti, Tayvan ise Çin Cumhuriyeti. Oyunda Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şi Cinping'e dair hakaretler olduğu gerekçesiyle Çinli oyuncular ayaklanmış ve oyunun Steam sayfası olumsuz yorum bombardımanına tutulmuştu. Red Candle Games'in Çin'in en büyük sosyal ağı olan Weibo hesabı site tarafından kapatılmış, Çin pazarındaki yayıncılar sözleşmelerini fesh etmişlerdi. Olay Steam'in Çin'de banlanmasına kadar gidecekti ki Devotion, Steam'den kaldırıldı.

Tüm bu gelişmeler üzerine ardı ardına özür mesajı yayınlayan stüdyo, son olarak "Oyunu tekrar gözden geçirmek üzere mağazadan kaldırmaya karar verdik. Bu esnada çizimlerden kaynaklanan gerilimin azalacağını umut ediyoruz, ekibimiz oyunu baştan aşağı kontrol ederek tartışma yaratabilecek herhangi bir materyal kalmadığından emin olacaklar. Umuyoruz ki bu sayede oyuncular oyunumuz tekrar Steam'e döndüğünde oyunun kendisine odaklanabilecekler" demişti.

Ancak şimdi farklı bir gelişmeyle karşı karşıyayız çünkü Red Candle Games, Devotion'ın içeriğinde en ufak bir değişiklik yapılmaksızın (ve fiyat değişikliğine uğramaksızın) 18 Aralık'ta GoG üzerinden sunulacağını açıkladı. Bu durumda oyun Steam'de yasaklı olmaya devam edecek demektir. GoG'un yerel fiyatlandırma kullanmaması da bizim bu oyunu oynamamıza engel olacak tabii, gidip de 17$ (130 lira) verecek halimiz yok :)

Sözlerini tutup ileride oyunda hakaret kabul edilen unsurları değiştirerek Steam yolunu açacaklar mı, o kısmı artık belirsiz.

YORUMLAR
sSnake
16 Aralık 2020 18:58

Nalet olası çinliler. Korona illetini dünyanın başına saldıkları yetmezmiş gibi.

Feyling
16 Aralık 2020 15:04

Yine de güzel haber. İndirim falan takip ederiz artık.

Decypher
Feyling
16 Aralık 2020 18:41

Artık edemeyiz :)

sSnake
Decypher
17 Aralık 2020 13:19

Ne güzel olurdu biliyor musunuz? Oyunun Epic'te satışa çıkması :)

Feyling
Decypher
16 Aralık 2020 20:05

"Oyuncular" Ulan Gog.... Bi sen kaldıydın saygı duyduğum.


Parolamı Unuttum