Red Dead Redemption 2’nin Satış Rakamı 23 Milyonu Aşmış

Red Dead Redemption 2'yi durdurabilene aşk olsun...

Geçtiğimiz yılın adından en çok söz ettiren yapımlarından birisiydi Red Dead Redemption 2 ve daha uzunca bir dönem boyunca konuşulmaya devam edecek gibi. Anlaşıldığı kadarıyla, incelemelerde ve oyuncu değerlendirmelerinde gösterdiği performansı satışlara da yansıtmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde NPD Group tarafından paylaşılan veriler RDR 2'nin 2018 yılının en çok satan oyunu olduğunu ortaya koyuyordu. Bu da aslında gayet doğal bir sonuç olarak görülebilir, zira Kasım ayının henüz başlarında bile 17 milyon gibi bir sayı zikrediliyordu dağıtımcılara ulaştırılan kopyalar ile ilgili olarak.

Take-Two Interactive'in son mali toplantısında ortaya çıkan sayı ile birlikte RDR 2 tekrar gündeme gelmeyi başardı. Paylaşılan verilere göre dağıtımcılara 23 milyon kopya gönderilmiş. Yani oyunculara doğrudan satılan sayılar bu gruba dahil değil. Onlar da katıldığında sayının ne kadar yüksek seyrettiği daha iyi anlaşılacaktır. Çıkışının üzerinden henüz 4 ay bile geçmemişken böyle bir performans sergilemesi Rockstar'ı da Take-Two'yu da memnun etmiş olsa gerek.

Bu noktadan sonra merak edilen konu, RDR 2'nin GTA V ile benzer bir satış trendini sürdürüp sürdüremeyeceği. GTA V, 100 milyon satış rakamını geride bırakmış durumda. Dolayısıyla RDR 2'nin önünde gayet sağlam bir rakip olduğunu söyleyebiliriz :)

Bir de işin mali boyutu var tabii. Take-Two bu çeyrekte 1,249 milyar $ gibi bir gelir elde etmiş -ki bir önceki yılın aynı dönemindeki gelirleri 480,8 milyon $ düzeyindeymiş. Görüldüğü üzere Take-Two için muhteşem bir tablo var ortada.

Yapımcı ve dağıtımcı cephesinde yüzleri güldüren tablonun oyuncular cephesine bir yansıması olacak mı bakalım. Umarım, Rockstar'ın önümüzdeki dönemde çıkaracağı oyunlar için ciddi bir motivasyon kaynağı olur ve bizler de böyle güzel oyunlarla buluşmaya devam ederiz. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum