Red Dead Redemption 2'nin Yayıncısından İlginç Çıkış: ''PC Bizim İçin Çok Önemli''

Güzel dedin

Red Dead Redemption 2'nin PS4 ve Xbox One için duyurulmasından beri PC oyuncularının aklında tek bir soru var, o da Rockstar Games'in büyük bir sabırsızlıkla beklenen bu oyununu günün birinde PC'de de görüp göremeyeceğimiz. Bildiğiniz gibi orijinal Red Dead Redemption sadece Xbox ve PlayStation ile sınırlı kalmış, PC'ye gelmemişti.

Rockstar Games konuyla ilgili sorulara cevap vermiyor olsa da Rockstar Games'i bünyesinde barındıran ve Red Dead Redemption 2'nin de yayıncılığını yapacak olan Take-Two Interactive'ten ilginç bir çıkış geldi. Firmanın mali brifingi sırasında Take-Two CEO'su Strauss Zelnick "PC platformunun kendileri için çok ama çok önemli bir platform haline geldiğini" söyledi. Take-Two, PC platformundaki dijital dağıtımdan ve bunun firmaya getirilerinden son derece memnun görünüyor.

"10 yıl önce böyle değildi ama bugün durum tam olarak bu" diye konuşan Zelnick, bunun üzerine Grand Theft Auto 5'in PC, PS4 ve Xbox One'da ne kadar başarılı olduğundan bahsetti ve "hangi platformaları destekleyeceğimize, potansiyel başarılarımızı göz önüne alarak karar vereceğiz" şeklinde bir de cümle kurdu.

> Red Dead Redemption 2'den Yeni Bilgiler Geldi

Elbette bu cümleler çok da şaşırtıcı değil: Grand Theft Auto 5, 90 milyonun üzerinde satış ve 6 milyar doların üzerinde gelirle tüm zamanların en çok kazandıran eğlence ürünü. Bu başarıda PC'nin de payını görmemek için kör olmak lazım. Aynı durumdan Red Dead Redemption 2'nin de yararlanabileceği kesin bir gerçek. Hatta oyunun PC'ye gelmesi için açılmış olan kampanyalar bile PC oyuncularının bu konuda ne kadar istekli olduğunu gösteriyor.

Şahsi düşüncem Take-Two'nun PC pazarından elde ettiği gelire de oldukça önem verdiği ve Red Dead Redemption 2'nin de aynı Grand Theft Auto V'de olduğu gibi sonradan PC için de yayınlanacağı yönünde. Hatırlarsanız GTA V'in PS4 ve Xbox One versiyonları 2014 Kasım'ında yayınlanmış, PC versiyonu ise 2015 Nisan ayında çıkmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum