Red XIII, Final Fantasy 7 Remake’te Misafir Karakter Olarak Yer Alacak

Kendisini yönetemesek de saflarımıza katılacak...

Geçtiğimiz günlerde Japonya’da yapılan bir anket, en çok sevilen Final Fantasy oyununun Final Fantasy X olduğu yönünde bir sonuç ortaya koymuş, onu Final Fantasy VII takip ediyor. Bana kalırsa dünya genelinde ibre Final Fantasy 7’ye daha yakındır. Nitekim aynı ankette yer verilen en sevilen karakter oylamasında zirveye FF 7’den Cloud otururken üçüncü sırayı da Aerith almış durumda. Uzun lafın kısası, serinin en gözde oyunu FF 7 desek yanlış olmaz ve haliyle Square Enix de eski oyunlar içerisinde ilk bu oyuna el attı.

Orijinal oyundaki içeriğin birden çok oyun haline getirilmesi de yine bu ilgiden ve oyunun devasa hacminden olsa gerek. Bu ilk kısımda sadece Midgar bölümünü oynayacağız ama yeterince uzun bir oynanış süresiyle birlikte gelecek. Oyuna yeni içerikler eklenirken arada çıkartılan bazı kısımlar da olmuş. Bu habere konu olan durum da bunlardan birisi.

Orijinal oyundaki ekip üyelerimizden Red XIII, bu sefer oynanabilir bir karakter olmayacak. Oyunda yer alacağını daha önce paylaşılan videolardan birisinde görmüştük esasında. Ama bizim kontrolümüzde olmayacak, yapay zeka tarafından kontrol edilen misafir bir karakter olarak yer alacak bu yeniden yapımda.

FF 7 Remake’in yönetmenlerinden Naoki Hamaguchi, VG 247 ile yaptığı röportajda bu kararın gerekçesini de paylaşmış:

RED XIII, oyunun oldukça ileri bölümlerinde ekibe katılıyor. Dolayısıyla onu yönetilen bir karakter olarak oyuna dahil etseydik, oyuncuların bu karakterle bağ kurması, onun gelişimini takip edip bundan keyif alması için yeterince zaman sunmamış olacaktık. Bunu yapmak için yeterli bir süre kalmıyordu.

Normalde oyun boyunca üç ekip üyesinden oluşan bir grupla ilerliyorsunuz. Oyunun son bölümünde Red XIII ekibinizin misafir üyesi olarak karşımıza çıkıyor. O eski nostaljik hareketlerinin tamamını kullanacak. Onu oyuna dahil etmenin en uygun yolunun oyunda bu şekilde bir misafir karakter olarak yer alması olacağını düşündük.

Önceki bilgilerden hareketle oyunda dört oynanabilir karakterimiz olduğunu görüyoruz; Cloud Strife, Tifa Lockhart, Aerith Gainsborough ve Barret Wallace. Her biri kendine has yeteneklere, hareket setlerine, kendine has bir oynanışa sahip bu dört karakterle Midgar’ın dört bir köşesinde yepyeni bir maceraya atılmaya hazırlanıyoruz.

Final Fantasy 7 Remake, önümüzdeki ay, 10 Nisan’da geliyor. Merakla beklemekteyiz, çok yakından takipteyiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum