Rekabet Kurumu, Google'a Soruşturma Açtı

Kurum Google'ın gücünü "adil" kullanmadığı görüşünde

Rekabet Kurumu; Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti, Google International LLC, Google LLC ve Google Ireland Limited ve Alphabet Inc. hakkında soruşturma başlattı.

Kurumun sitesinde yayınlanan duyuruya göre firma, "Genel arama hizmetlerine yönelik yaptığı algoritma güncellemeleri ve Adwords reklamları ile hakim durumunu kötüye kullanarak teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırdığı" iddiası ile soruşturma altına alınmış durumda.

Aynı açıklamada "Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 13.12.2018 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitini yapacak" ifadeleri de bulunuyor.

4053 sayılı Kanun'un 6. maddesinde "Bir veya birden fazla teşebbüsün ülkenin bütününde ya da bir bölümünde bir mal veya hizmet piyasasındaki hakim durumunu tek başına yahut başkaları ile yapacağı anlaşmalar ya da birlikte davranışlar ile kötüye kullanması hukuka aykırı ve yasaktır." ibaresi bulunuyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum