Rekorlara Doymayan PUBG Hilecilere De Acımıyor

Hileden hurdadan uzak durmak gerek

Bazen PUBG haberlerinin sıklığı yüzünden eleştiri aldığımız oluyor ama bu oyunu ister sevin, ister sevmeyin, çok büyük bir başarı hikayesi olduğunu inkar etmek mümkün değil. Burada milyonlarca kişinin oynadığı bir oyundan bahsediyoruz. Hem de öyle üç beş milyon değil, neredeyse 30 milyona yaklaşan bir oyuncu sayısı var oyunun. Hem de bunlar "bir bakıp çıkayım" diyen oyuncular da değil, oyunun ard arda kırdığı eş zamanlı oyuncu rekorları da zaten bunun en büyük göstergesi.

Eylül ayında, yani sadece 4 ay önce 1 milyon kişi eş zamanlı olarak PUBG oynuyordu. Ekim ayında bu sayı ikiye katlanarak 2 milyona çıkmıştı. Şimdiyse PUBG tüm zamanların rekorunu bir kez daha kırdı, hatta ulaşılması çok zor bir seviyeye çıkardı. Oyunun kaydedilmiş en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısı SteamDB verilerine göre 3,105,063 olarak kayıtlara geçti sevgili Oyungezerler. Aynı anda aynı oyunu oynayan 3 milyonun üzerinde insan hiç de öyle azımsanacak bir şey değil. Diğer hiçbir oyunun PUBG'nin yanına bile yaklaşamadığı gibi bir gerçek de söz konusu, oyuncu sayısı bakımından en yakın rakibi Dota 2'nin bugüne kadar ulaşabildiği maksimum eş zamanlı oyuncu sayısının 1.3 milyon olduğunu düşünürsek bu rekorun çok uzun süre kırılamayacağını da rahatlıkla söyleyebilirim. F2P olmayan bir oyunun bu denli bir oyuncu sayısının olması muazzam bir olay.

> OGZ Ödülleri - 2017'nin En İyi Açık Dünya/Online Oyunu

PUBG'nin takdir edilesi bir davranışı daha var, o da "oyuncu sayısı olsun, samandan olsun" demek yerine hilecileri acımadan banlıyor olması. Geçtiğimiz günlerde oyunun hile-karşıtı servisi BattlEye hesabından atılan tweet 1.5 milyon oyuncunun banlandığını gösteriyor.

Kasım ortasında banlanan toplam oyuncu sayısı 700 bin civarındaydı, yalnızca bir buçuk ay içerisinde 800 bin kişinin daha hile yollarına başvurmuş olması da düşündürücü tabi. Özellikle de bunun ücretsiz bir oyun olmadığını düşünürsek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum