Remedy, Control'ün Game Pass'e Geleceği İddiasını Yalanladı

"Şimdilik"

Phil Spencer, Mixer üzerinden yayınlanan Extra Life programının konuğuydu ve yayın sırasında çok ilginç bir cümle sarf etti:

"Bence Control çok iyi bir oyundu. Yeterli sayıda oyuncuya ulaşamadı, o yüzden Game Pass'e gelecek olmasından son derece memnunum ve umarım daha çok oyuncu bu oyunu oynayacak" dedi Spencer.

Acaba dil sürçmesi mi oldu diye düşünebilirsiniz ama Spencer'ın bu kadar net biçimde konuşması bunun bir hata olmadığını, ancak beklenenden erken açıklandığı düşüncesini getiriyor akla.

Bu haberin yayılmasının ardından Remedy iddiayı yalanladı ve Control'ün Twitter hesabından "Mixer yayınında belirtildiği üzere Control'ün Xbox Game Pass'e gelecek olması bilgisi doğru değildir. Şu an için Xbox Game Pass'e dair bir haberimiz veya duyurumuz olmayacaktır" dendi.

Remedy CEO'su, Control'ün Satışlarından Memnun

Elbette burada da "şu an için" ifadesi dikkat çekici, yani aslında kesin bir dille yalanlama yok da suları durultmak için yapılmış bir açıklamaymış gibi geliyor bana.

Game Pass şimdiye kadar sisteme gelecek oyunları gizli tutmayı başarıyordu, aralarda ipucu veriyorlardı ama hiçbir zaman bu kadar net biçimde erkenden açıklama yapılmıyordu. Bu 'kaza' Control'ün satışlarını mutlaka etkileyecektir, çünkü oyuncular şimdi oyun nasılsa Game Pass'e gelecek diye düşünmeye başladılar. Hele ki yılbaşı sezonuna girdiğimiz bu günler, oyun satışları açısından da önemli zamanlar; bu da Control için ayrı bir şanssızlık oldu diyebiliriz.

Phil Spencer'ın erken açıklaması, Game Pass ile Remedy arasındaki anlaşmayı bozmuş bile olabilir, şu an bunu da bilemeyiz. Şu an için işler Remedy'nin aleyhine görünüyor ama Game Pass anlaşmasının da parasal olarak yüklü bir anlaşma olacağını düşünürsek sonuçta ortada çok da büyük bir zarar olmayabilir, muhtemelen Microsoft bunu bir şekilde telafi eder.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum