Resident Evil 2 Remake’in Hikaye Videosu Harika Görünüyor

Şimdiiii Racoon City’de olmak vardı babasından kaçayıııım…

Uzuuuuun zamandır hasretle beklediğimiz, nihayet duyurulduğunda sevinçten pompalı tüfeklerimize ve magnumlarımıza sarıldığımız Resident Evil 2 Remake için müthiş bir hikâye videosu yayınlandı.

Aslında müthiş olan videonun kendisi değil, satır aralarında gizlenen minik detaylar. Çünkü asıl oyunu oynamış olanları tam bir nostalji kasırgasına tutacak şeyler görüyoruz o kısa ama mühim saniyeler sırasında.

İlk önce Claire ve Sherry çıkıyor sahneye. “Baban nerede?” diye soruyor genç kızımız ufaklığa. Ve o anda William Birkin tüm korkunçluğuyla arz-ı endam ediyor. Kolundaki o koca göz, devasa pençesi, aşamalı olarak geçirdiği değişim… Hepsi yerli yerinde, tam da hatırladığımız gibi duruyor ne mutlu ki.

Daha da güzeli sadece birkaç saniye sonra (0:38) o ünlü ve tırsınç açılış sahnesinden parçalar görmemiz. Leon ile Claire’in ilk tanışması, araba kazası, ayrı düşmeleri… “Ayrı düşmeleri”nin altını burada özellikle çizmek istiyorum dostlar (çizdi). Çünkü bu olay ilk oyunda bize iki ayrı CD olarak dönüyordu. Biri pembe, diğeri de maviydi ve hangisini önce takarsak ona göre ilk önce ya Leon ya da Claire ile oynuyorduk ve bu durum tüm oynanışı önemli ölçüde değiştiriyordu. Hatta oyunun sonunu bile değiştiriyordu… Hâlâ bu özelliğin korunacağı hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olsa da o ayrı düşme sahnesini (0:42), Sherry’nin yine Claire’in yanında olduğunu, genç kızımızın zenci polisle konuştuğunu görmek beni umutlandırdı, heyecanlandırdı.

Aynı şekilde 0:54’te Ada Wong (yeni hâli pek bir ajanımsı olmuş, gerçek niyetini geç öğreniyorduk halbükümsü) da karşımıza çıkıyor. Hatırlarsanız Ada’yı da sadece Leon’la görebiliyorduk.

Resident Evil 2 Remake, 25 Ocak 2019’ta PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak ve bizlere bir kez daha yeşil, mavi demeden Racoon City’de bol bol otlamak düşecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum