Resident Evil 2 Remake Satışları Orjinal Oyunu Geride Bıraktı

Capcom’un en kuvvetli markası olsa gerek…

Capcom son yıllarda gayet başarılı bir çizgide ilerliyor. Monster Hunter: World ile rüzgârı arkasına alan firma, bu yıl içerisinde Resident Evil 2 Remake ve Devil May Cry V ile de oyuncuların beğenisini kazanmayı bildi. RE 2 sonrasında gözlerin hemen yeni oyuna çevrilmesi boşuna değil yani. Nitekim beklenen haberi de geçtiğimiz akşam almış olduk, Resident Evil 3 Remake’in çıkış tarihini öğrendik.

RE 2 Remake’in başarısı sadece incelemelerden aldığı yüksek puanlar ve oyunculardan gelen olumlu değerlendirmelerle ölçülmüyor elbette, bunun bir de satışlara yansıması var. Zaten sıradaki oyunun bu kadar hızlı bir şekilde gelmesini sağlayan şeylerden birisi de bu olsa gerek. Nitekim, Capcom’un RE 3 çıkış tarihi ile ilgili olarak paylaştığı duyuruda da bu noktaya temas edilmiş ve RE 2 Remake’in 5 milyonun üzerinde satış yaptığı açıklanmış -ki buradan hareketle, 1998’de çıkan orijinal oyunun 4,96 milyonluk satış rakamını geride bıraktığını söyleyebiliriz.

Capcom’un Eylül ayı verilerine göre, orijinal oyun, Capcom oyunları içerisinde en çok satan 6. oyun idi. Bu açıklamayla yerini yeniden yapımına devrettiği anlaşılıyor. Serinin bu zamana kadar en çok satan oyunları ise genel tabloda 2. sırada bulunan RE 5, hemen onu takip eden RE 6 ve 4. sırada yer alan RE 7.

Capcom’un en çok satan oyunu ise, Monster Hunter: World. MH yerini kolay kolay da kaybedecekmiş gibi görünmüyor, en yakın rakibinin neredeyse 2 katı kadar bir satış rakamına ulaştığı görülüyor. Ama RE serisinin yeniden yapım oyunlarıyla listede üst sıralara tırmanması da şaşırtıcı olmaz. Resident Evil oyunları önümüzdeki dönemde Capcom’un yüzünü güldürmeye devam edecek mi bakalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum