Resident Evil 8: Village’ın Tüm Senaryosu Sızdı

Spoiler yememek için dikkatli olun

Geçtiğimiz aylarda Capcom’dan önemli düzeyde veri ele geçirilmiş, bunun sonucunda da Capcom oyunlarıyla ilgili sızıntı haberleri peş peşe gelmeye başlamıştı. Bu haberlerin sonuncusu da Resident Evil 8: Village’tan geldi.

İlk olarak oyundan bazı ekran görüntüleri paylaşıldı. Bu görüntüler oyunun ilk geliştirme kopyalarından birisine ait olabilir diye düşünülse de oyunda karşılaşacağımız yeni düşmanlara ait ilk görüntüleri görmüş olduk.

Tabii sızıntı ekran görüntüleriyle kalsa iyiydi. Ama öyle olmadı, oyunun senaryosu da sızdırıldı. Bu elbette Capcom için olduğu kadar serinin takipçileri için de can sıkıcı bir durum. Önümüzdeki yıl çıkması beklenen oyunun geliştirme süreci bu durumdan nasıl etkilenir, bu sızıntı nedeniyle senaryoda değişikliğe gidilir mi, gidilirse bu durum oyunun çıkış takvimini ne kadar sarkıtır gibi pek çok soru geliyor akıllara. Böyle bir aşamada oyunun senaryosunda esaslı bir değişikliğe gidilmesi güç tabii. Bu durumda oyunun hikayesini ve finalini öğrenmek istemiyorsanız internette dolanan sızıntılara dikkat edin, oyundan alacağınız zevki şimdiden baltalamayın derim.

Capcom, bu saldırıdan epey hasar aldı ve önümüzdeki dönemde daha ne kadar alacağı da belirsizi. Dragon’s Dogma 2, Onimusha, Street Fighter 6, Monster Hunter Rise & Stories 2 gibi sızıntıları şimdi de Resident Evil 8 takip etmiş oldu. Önümüzdeki günlerde daha fazla sorun yaşayacaklar mı bakalım.

YORUMLAR
Kaan
14 Aralık 2020 20:42

Senaryo sızıntısı sanki biraz sahte gibi. Çünkü doküman veya ekran görüntüsü/video paylaşmadan yapılmış. Resetera yazarı foruma "hikaye şöyle olacak, böyle olacak" diye yazmış ama diğer yazarların "bunun dokümanını paylaş" isteklerine hiç cevap vermemiş. Görmezden gelmiş. 

allalla
14 Aralık 2020 17:54

Yaratık tasarımları, görsellerde gördüğümüz kadarıyla kötü.

Sızıntı ise hiç hoş değil, özellikle oyunu geliştirmek için emek verenlere üzüldüğümü belirtmek isterim.

Emekçilerin yanındayız.

Parolamı Unuttum