Resident Evil: biohazard - İnceleme

Bir Resident Evil dizisi mi? Güzel mi? Bir yanlışlık olmasın?

Paul W. S. Anderson’ın filmleri, Welcome To Raccoon City, son çıkan animasyonları (Degeneration’ı ve Damnation’ı seviyorum) derken Netflix’in yaptığı yeni Resident Evil dizisinden umutlu değildim desem beni anlayışla karşılarsınız sanırım. Üstelik Lance Reddick’in canlandırdığı, Wesker’ın kızlarının maceralarını konu alacak bir diziden bahsediyoruz burada. Neyse ki bu defa çok fena yanılmışım!

Siyahi bir Wesker’ın kızlarının ön planda olan bir yapımdan bahsettiğimize göre bunun bir uyarlama olmadığını tahmin etmişsinizdir muhtemelen. Netflix sırtını oyunlara dayasa da kendi evrenini yaratma ve kendi hikayesini anlatma peşinde.

Dizide iki zaman dilimini takip ediyoruz. Salgın öncesi 2022 ve kıyamet sonrası 2036 yılları. 2022 yılında Wesker kızlarının ergenliklerine ve aile dramalarına şahit olurken, 2036 ful aksiyon ile geçiyor. Özellikle 2036 yılında geçen kısımları Anderson’ın filmerini hatırlatıyor. Neyse ki ortalıkta uçup kaçan bir Alice yok. Üstelik kıyamet sonrası dünya temasına biraz daha fazla kafa yormuşlar. Hayatın devam ettiği güvenli şehirler ve bölgeler falan var mesela.

Şimdi diyebilirsiniz ki madem alakasız bir hikaye anlatacaksınız, Resident Evil markası ile ne işiniz var? Şahsen ben öyle dedim. Üstelik koşan zombileri görünce neden 28 Gün Sonra dizisi değil bu diye düşündüm. Ama izledikçe markayı oldukça güzel kullandıklarını fark ettim. Tadınızı kaçırmamak adına detay vermeyeceğim ama kaynak materyalinden ilk göründüğü kadar çok uzaklaşmadıklarını not düşeyim. Oyuna yapılan göndermeler de beni ayrıca eğlendirdi.

Diziyi hep övdüm ama eksiklikleri de yok değil. Mesela “Umbrella yine kötü işler yapıyor çünkü Umbrella kötü ve kötülük peşinde.” sendromu mevcut. Onun haricinde ortalara doğru bir iki bölüm biraz zorlama geldi. Bazı karakterler de fazla karikatür gibiydi. Belki oyunlarda çok sırıtmazlardı ama dizinin ciddi yapısına yakıştıramadım açıkçası. Benzer şekilde sonlara doğru yapılan bazı işler ve alınan kararlar “Sebebi neydi ki…” dedirtti.

Resident Evil filmlerinin ortalama kalitesini göz önünde bulundurunca Netflix dizisi güzel bir sürpriz oldu gerçekten. Bunun bir adaptasyon olmadığını başından kabullenirseniz aradaki ufak tefek eksikliklere rağmen eğlenmeniz olası. Üstelik zevk almak için oyunlarını oynamış olmanıza gerek yok. Kendi ayakları üzerinde durabilen sürükleyici bir yapım olmuş.

Editörün Notu: Korkudan ziyade aksiyona ve dramaya odaklanan sürükleyici bir dizi olmuş. WTRC’den sonra moralinizi düzeltecek bir Resident Evil arıyorduysanız kaçırmayın.

Not: 4/5

YORUMLAR
Parolamı Unuttum