Retro FPS Strafe'in Çıkış Fragmanı Bizi Geçmişe Götürüyor

Ah ah, doksanlar

Biliyorsunuz değil mi, "1996'ın En İyi Oyunu" 9 Mayıs'ta çıkacak. Çok iddialı! Ne var yani yalnızca 23 sene geç kaldıysa, herkesin başına gelebilir böyle şeyler.

Doom ve Quake gibi zamanının efsane oyunlarının açtığı yoldan ilerleyen ama bunu da yine aynı dönemin grafik tarzı ile yapmaya karar veren Strafe önceden de 90'lı yıllardan fırlamış gibi duran fragmanlarıyla karşımıza çıkmıştı. Bol kanlı, bol şiddet içeren, bolca "gore" içeriğine sahip olan oyun aslında rahatsız edici, mide bulandırıcı değil; tam aksine son derece eğlenceli bir yapıya sahip. Yani nasıl anlatayım, Evil Dead gibi 90'ların kanlı ama bolca da esprili filmlerini çağrıştırıyor temel olarak.

Bugün yayınlanan çıkış fragmanı da işte bu tarzı alabildiğine yansıtıyor ve sizi bilmem ama beni Quake başında günlerimi yediğim dönemlere götürmeyi başardı. Ancak bu fragmanda daha öncekilerde görmediğimiz ilginç bir detayla da karşılaştık. Fragmanı azıcık ileri sarsanıza bakayım, tam tamına 1:08'e getirin zamanını. Ne görüyorsunuz? Orijinal Wolfenstein bu! Hem de sanki tek renkli monitörde oynanıyormuş gibi. Bu da aklımıza şöyle bir soru getiriyor hemen. Acaba oyunun içinde daha önce kaynak kodu herkese açık olarak yayınlanmış klasikleri oynama şansı bulabilecek miyiz ki? Bir anda kendimizi Quake'in koridorlarında bulmak efsane olurdu. Bu arada fragmanın müziğine bayıldığımı da söylemeliyim.

> Bağımsız FPS STRAFE'ten Özgün Bir Video

Pixel Titans tarafından geliştirilen bağımsız FPS Strafe, PC ve PS4'e ek olarak Linux ve Mac için de çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum