Rick Fox, Echo Fox'tan Ayrılıyor!

Davalar sonuçlandı

Espor sahnesinin önemli kişiliklerinden biri olan Rick Fox, kuruculuğunu yaptığı Echo Fox takımından ayrılıyor. Fox, birkaç aydır Echo Fox yönetimi ile ciddi bir mahkeme süreci içerisindeydi. Hatırlarsanız ünlü NBA oyuncusu takım sahibi Amit Raizada ve Stratton Sclavos'u "ırkçı" söylemlerde bulunduğu gerekçesi ile suçlamıştı.

Mahkeme sürerken Riot Games olaya dahil olarak Raizada'nın görevinden istifa etmemesi halinde Echo Fox'un LCS hakkının satılacağını duyurmuştu. Bu süreç içerisinde tarafların arası iyice açılmış ve mahkeme süreci hız kazanmıştı. Fox aynı dönemlerde büyük yatırımcı Vision Venture Partners'dan da şikayetçi olmuştu.


Görünüşe göre taraflar mahkeme sonuç açıklamadan önce anlaşmaya varmış. Ay başında masaya oturan iki taraf el sıkışarak kendi yollarına gitmeye karar vermiş. Riot Games'in Echo Fox'un LCS hakkını Evil Geniuses'a 33 milyon dolar karşılığında sattığını da belirtelim. Bu gelirin nerede kullanılacağı ise henüz açıklanmadı.

Rick Fox ise daha Echo Fox'u kurduğu ortağı Jack Hall ile işbirliği yapmaya hazırlanıyor. Echo Fox'un CEO'luğunu da yapan Hall, Raizada'dan ırkçı söylemler aldığı gerekçesi ile takımdan ayrılmıştı. Hall şimdilerde Twin Galaxies isimli organizasyonun CEO'luğunu yapıyor. Twin Galaxies özellikle oyun rekorları sektöründe önemli bir yeri olan isimlerden biri. Rick Fox'un da ekibe katılarak Twin Galaxies International isimli yeni bir firma kurulacağı söyleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum