Ridley Scott, Epic'in Apple Reklamını Pek Beğenmemiş

Scott da ne alaka demeyin

Ridley Scott'ın durup dururken Epic'in Apple'ı tiye aldığı reklamla ilgili yorum yapmış olması şaşırtıcı gelebilir ama meğer Ridley Scott, bu reklamın orijinal versiyonunu bizzat yöneten isimmiş. Kariyerinde Alien, Blade Runner, Black Hawk Down, Gladiator gibi birbirinden başarılı eserler bulunan ünlü yönetmen, zamanında bu tür reklam kampanyaları da hazırlıyormuş ve Apple'ın IBM'in bilgisayar dünyasındaki hakimiyetini sorguladığı reklam da bunlardan biriymiş.

Epic, Apple ve App Store'a karşı dava açar açmaz bir de önceden hazırladığı parodi reklamı devreye sokmuştu. Bu reklamda Büyük Birader rolünde Apple'ı temsil eden elma kafasının olduğunu görmüştük ve Epic, Apple'ın zamanında IBM'e karşı kullandığı cümleleri, Apple'a karşı silah olarak kullanmıştı.

IGN, Ridley Scott'a bu reklamı görüp görmediğini sorduğunda aldığı cevap şu olmuş:

"Tabii ki gördüm ve onlara da yazdım, bir yandan reklamımı sahne sahne kopyaladıkları gerçeğini kompliman olarak alıyorum. Ama ne yazık ki mesaj o kadar sıradandı ki... halbuki demokrasi veya daha güçlü şeyler hakkında konuşabilirlerdi... Ama bunu kullanmadılar. Animasyon korkunçtu, fikir korkunçtu, mesaj sıradandı" diyor Scott.

Epic'in reklamdaki amacı Apple'ın yıllar içinde nasıl değiştiğini ve kendi karşı çıktığı şeyleri şimdi başkalarına empoze etmeye çalıştığını göstermekti ve bunda başarılı olduğuna inanıyorum. Yani neden demokrasi veya alakasız başka şeyleri reklama tıkıştırsınlardı ki? Tabii Scott üstadın fikirlerine de saygı duyuyoruz :)

YORUMLAR
minoseta13
1 Eylül 2020 12:55

Bunları söyleyen yönetmen söylediklerini ekrana dökse de görsel bir şölen daha izlesek! 

Parolamı Unuttum