Riot Games Çalışanları İş Bırakma Eylemi Yapıyor

Eyleme yaklaşık 150 çalışan katıldı

League of Legends oyununun geliştiricisi ve yayıncısı Riot Games çalışanlarından bazıları bir süredir planlanan iş bırakma eylemini gerçekleştirdiler. Bazı çalışanların firma içinde yaşadıkları sorunları yargı sürecine taşıyamaması, çünkü imzaladıkları sözleşmelerde bunu engelleyen maddelerin bulunduğunun ortaya çıkması çalışanlar arasında huzursuzluğa neden olmuştu ve bir süredir de greve gitme / iş bırakma konusu gündemdeydi. İşte o eylem gerçekleşti.

Riot Games'teki iş bırakma eylemi stüdyonun tarihindeki bir ilk olma özelliğini de taşıyor. Kotaku'ya demeç veren çalışanlardan bazıları "Bu sorunu ciddiye aldığımızı göstermek için sembolik olarak eyleme katılıyoruz. Umuyoruz ki lider kadrosu da bu sorunları ciddiye almak için bize zaman ayıracaktır" şeklinde konuşmuş.

Bu sorunlar ortaya çıktığından beri eylem konusunun gündemde olduğunu söyleyen bir çalışan ise "lider kadrosu devamlı olarak transparan olma, gerekli adımlar atma konusunda sözler verdi ama henüz bu sözlerini tutmadı" diyerek eyleme destek verdiğini açıklamış.

Kotaku'ya email yoluyla ulaşan bir Riot temsilcisi ise firmanın eyleme katılan tüm çalışanları destekleyeceğini, "Riot çalışanlarının arabulucuk hakkındaki düşüncelerini dinlemeye devam edeceğiz ve bu sorunla ilgili olarak yönetim kadrosuyla görüşmek için zaman ayıran herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuşmuş. Riot Games CEO'su Nicolo Laurent de gösterilen tepkilerden rahatsız olmadığını, aksine çalışanların olaylara tepkisizi kalmamalarından ötürü gurur duyduğunu belirtiyor. Hem üst kadronun, hem de çalışanların karşılıklı olarak yaptıkları açıklamalara bakınca da işlerin bir süre sonra çözülebileceğini anlayabiliyorsunuz.

Riot Games'in dünya çapında yaklaşık 2500 çalışanı bulunuyor ve eyleme katılanların sayısının ise yaklaşık 150 kişi olduğu söyleniyor.

Düzenleme: Yazının ilk halinde 'Grev' kelimesini kullanmış olsam da, sonradan 'iş bırakma eylemi' şeklinde değiştirmenin daha uygun olacağını düşündüm.

Parolamı Unuttum