Riot Games, Çoğu League of Legends Ekibinden Olmak Üzere 32 Kişiyi İşten Çıkardı

Bu yılki ikinci işten çıkarma

Riot Games bu yıl başından beri ikinci kez küçülmeye gittiğini ve bu kapsamda 32 kişinin işten çıkarıldığı açıkladı. Bunların 27'si League of Legends ekibinden, beşi ise yayın tarafında rolü olan çalışanlar. Riot Games sözcüsü "bu durumdan etkilenen çalışanlarımız şirket içindeki başvuru tahtasını kullanarak açık olan rollere başvurabilecekler" şeklinde konuştu.

Riot bu yılki ilk işten çıkarma dalgasında da 530 çalışanının işine son vermişti. Bunun bir gereklilik olduğunu, masrafların sürdürülebilir noktayı geçtiğini ve deneme veya başarısızlığa yer kalmadığını açıklamışlardı. Bu seferki işten çıkarmaların sebebi ise masraflar değil. "Para tasarrufu yapmak için küçülmeye gitmiyoruz - League'in bir 15 yıl ve ötesinde de mükemmel olmaya devam etmesi için doğru uzmanlıklara sahip olduğumuzdan emin olmak istiyoruz" diyor Riot.

Riot kurucu ortağı Marc Merrill "takım verimliliği takım büyüklüğünden daha önemli olsa da League ekibi League'in bir sonraki aşamasını geliştirmeye başladığımızda bugünkünden daha da büyük olacak. Aramızdan ayrılan Riot çalışanları için içerisinde altı aylık maaş, yıllık bonus, iş bulma yardımı, sağlık sigortası desteği ve fazlasının bulunduğu bir tazminat paketi hazırladık" diye konuşmuş.

Merrill, League of Legends'ın sağlam ellerde olduğunu da belirtmiş: "Şunu açıkça söylemek istiyorum. Sevdiğiniz bu oyun üzerinde çalışmalarımızı yavaşlatmıyoruz. Bir yandan günümüz zorluklarını hızlıca çözmeye yatırım yaparken, geleceği inşa etmeye de devam ediyoruz"

 

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum