Riot, Legends of Runeterra Kart Paketlerini Parayla Satmayacak

Farklı bir model planlıyorlar

Riot Games'in yakın zamanda duyurduğu ve şimdiden büyük ilgi çeken dijital kart oyunu Legends of Runeterra, kart paketleri bakımından diğer kart oyunlarından farklı bir yol izleyecek. Oyunda elbette kapalı kart paketleri olacak, bu oyunların cazip yanlarından biri de paket açıp içinden hangi kartların çıkacağını heyecanla beklemek sonuçta (gerçek hayatta kart oyunu paketi almak gibi). Ancak oyundaki kart paketlerini parayla satın almak mümkün olmayacak.

Legends of Runeterra'da kart paketlerini oyunu oynayarak kazanacakmışız.

Kart oyunlarının en büyük gelir kalemlerinden biri kart paketi satışları, Riot ise gelirini kozmetik satışlarından ve joker kartlardan kazanmayı planlıyor. Joker kart dediğimiz şey farklı nadirlik seviyesinde kart jetonlarıyla o nadirlik seviyesindeki herhangi bir kartı açabilmek anlamına geliyor. Bu jetonları her hafta yalnızca kısıtlı sayıda satın alabilecek oyuncular, yani çok da 'parayı veren düdüğü çalar' durumu olmayacak. 

İşin kozmetik kısmı ise çok çeşitli olacak. Oyun tahtasının görünümünden birbirinden farklı kart sırtlarına, diğer oyuncuyla iletişim kurmanızı sağlayan emote hareketlerine kadar kozmetik olarak satın alınabilecek öğeler bulunacak oyunda. Belki oyunda oyunculara eşlik edecek evcil hayvan Guardian'lar bile ileride daha da çeşitlenebilir, bazıları parayla satılabilir. Ancak bunların hiçbiri oyunun dengesini bozacak yapıda olmayacak ve oyuncuya avantaj sağlamayacak.

Oyuncular parayı bastırıp onlarca kart paketi alamayacağı için diğer oyunlarda olduğu gibi bir an önce tüm kartlara sahip olmayı isteyen oyuncuların işi zor olacak tabii ki. Oyun üzerinde çalışan isimlerden Blake Midstokke, oyuncuların kart koleksiyonları zenginleşene kadar rekabetçi sezonları başlatmayabileceklerini söylüyor.

Bu sözler tutulursa Legends of Runeterra'nın hem casual, hem rekabetçi oyuncular için hoş bir deneyim sunacağını söylemek mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum