Riot'un Epic Games Store Seferi Başladı

League of Legends, Valorant ve diğerleri

Riot Games, 2021 yılı itibariyle büyük bir genişleme politikasına gitti. Sadece oyunlar değil Arcane isimli bir animasyon dizisi için Netflix ile de bir birliktelik mevcut. Riot daha önce de Marvel ile çizgi roman anlaşması yapmıştı. Bu zamana kadar League of Legends ve Valorant gibi oyunları Riot üzerinden oynuyorduk. Ancak artık bu durum değişti ve Riot oyunları Epic Games Store üzerinden de sunuldu

"Riot Games dünyanın en büyük geliştiricilerinden ve dünyayı sarsan eğlence sektörü yaratıcılarından birisi. Onların bizimle partner olmayı seçmesinden dolay çok heyecanlıyız. Bu sayede milyonlarca yeni oyuncuyu Epic Games Store'da ağırlayacağız." diyen Epic başkan yardımcısı Steve Allison birlikteliği doğruladı. An itibariyle Epic Games'ten oynanabilen Riot oyunları şunlar; Valorant, Teamfight Tactics, League of Legends ve Legends of Runeterra. 

Bu birliktelikten sonra Epic ile Steam arasındaki rekabetin de giderek kızışması bekleniyor. LoL ve Valorant gibi milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapan iki markayı kendi uygulamasına çeken Epic, Steam'e karşı büyük bir koz elde etmiş oldu. Tabii işin öbür tarafında da DOTA ve Counter Strike gibi devlerin olduğunu unutmamak lazım. Bu iki firma arasındaki rekabet uzun vadede en çok biz oyunculara yarayacak gibi gözüküyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum