Rise of Nations, Age of Empires 4'ün Yapımına Doğrudan Etki Etmiş

Etki pek de düşündüğünüz gibi değil.

Age of Empires ismi gümbür gümbür geri dönüyor. Seriyi küllerinden diriltmeye hazırlanan Microsoft, eskiden dağıtıcılığını üstlendiği bir diğer RTS efsanesinin de AoE 4'ün yapımında etki ettiğini belirtiyor. Yapımcıların açıklamalarına göre Rise of Nations, Age of Empires 4'ün yapımında yapımcılara yol göstermiş.

Brian Reynolds ve Firaxis Games'ten ayrılan üç arkadaşının kurduğu Big Huge Games'in en başarılı oyunu olmayı başaran Rise of Nations'ın dağıtımı Microsoft tarafından üstlenilmişti. Yenilikçi uygarlık gelişimi, savaş ve sınır sistemleri ile dikkat çeken oyun, Xbox Game Studios tarafından "Age of Empires serisinin ruhani devamı olarak" da tanımlanıyor.

Firmanın yöneticisi Shannon Loftis, "Rise of Nations'ın tarihteki hikayelere olan odağını çok sevmiştim. Age of Empires topluluğunu Rise of Nations ile yakalamak istiyorduk fakat yapı seçeneklerini ve savaş sistemini değiştirince pek çok oyuncumuzu kaybettik. Bu sebeple Rise of Nations, Age of Empires'ın gelişiminde büyük rol oynadı. AoE üzerinde yaptığımız deneylerde sürekli olarak serinin hayranlarının bu değişimleri oyun içerisinde görmek isteyip istemediklerini kendimize sorduk. Gelişme aşaması istiyorlar. Hatta Definitive Edition ile birlikte gelen geri bildirimlere göre Age of 2'deki savaş sistemini yeni oyunda da görmek istiyorlar. Fakat Rise'ın kendi çapında yaptığı çok iyi şeyler de var. Ve bunları aklımızdan çıkarmıyoruz." diyor.

RTS türünün eskisi kadar talep görmediği ortada. Öte yandan Age of Empires 4'ün yarattığı rüzgar, pek çok yapımcıyı cesaretlendirebilir. Bakalım efsanenin dönüşü başarılı olabilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum