Ritm Oyunu Beat Saber Steam'in En Yüksek Puanlı Oyunu Oldu

Işın kılıcının gücü adına

VR ritm oyunu Beat Saber 1 Mayıs'ta, yani yaklaşık bir hafta önce Erken Erişim'e girdiği Steam'de son derece enteresan bir başarıya imza attı ve şimdilik Steam'in en yüksek puanlı, yani bir bakıma en iyi oyunu olmayı başardı. Öyle ki oyun için yapılan 1909 yorumda %99 olumluluk oranı olduğunu görüyoruz ki bu daha önce görülmüş bir şey değil. Beat Saber'ın şimdilik geride bıraktığı oyunlar arasında Portal, Portal 2 ve The Witcher 3'ün Hearts of Stone DLC'si gibi oyunlar var (bu üçünün de olumlu yorum oranı %98, ama tabii ki yorum sayısı bundan çok daha yüksek).

Elbette inceleme ve yorum sayısı arttıkça bu oran düşecek ama yine de Erken Erişime daha yeni giren bir oyunun böyle bir performans göstermesine alışık değiliz. Normalde Erken Erişime giren oyunlarda eleştirilecek onlarca yön oluyor, oyuncular da olumsuz yorum bırakmaktan hiç çekinmiyorlar.

Steam'de oyunları İnceleme notlarına göre sıralayınca, o an için en yüksek puanlı oyunların nasıl dizildiğini görebilirsiniz.

Beat Saber, bir nevi Guitar Hero'nun ışın kılıçlısı diyebiliriz. Aşağıdaki kısa fragmanı izleyince daha iyi anlarsınız:

Yani bu tür müzikten hoşlanmasanız bile gayet ilgi çekici olduğunu kabul etmek lazım, insanların neden bu oyunu bağımlılık derecesinde sevdiklerini tahmin edebiliyorum çünkü oldukça eğlenceli görünüyor.

Oyna şimdi de level editörü ekleniyor, oyuncular bu sayede kendi bölümlerini yapıp arkadaşlarına gönderebilecekler. Şimdilik bu bölümleri 'herkesle paylaşma' seçeneği olmayacak, herhalde bölüm listesinin şimdilik çok kaotik olmasını istemiyor oyunun geliştiricisi Hyberbolic Magnetism.

Beat Saber'ı denemek isterseniz sizi Steam sayfasına alalım, oyunun 32 liralık fiyatı hiç fena sayılmaz. Bu bir VR oyunu olduğu için Oculus mağazasında da mevcut, ama orada fiyatı 20$.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum