Rocky Balboa Emekli Oldu

Başlığı atarken bile içimde bir şeyler öldü.

Slyvester Stallone'un efsanevi karakteri Rocky Balboa, emekliye ayrıldı. Stallone bu kararı instagram hesabından paylaştığı bir videoyla duyurdu. Paylaştığı videoda Rocky'nin hikayesinin artık bittiğini belirten usta aktör, yeni jenerasyonun zamanın geldiğini belirtti. Fakat benim de çok iyi bildiğim gibi Rocky'nin zamanı ve hikayesi asla dolmaz. Dolmamalı... Rocky Balboa'nın 1976 yılında başlayan macerasına şahitlik etmek çok büyük bir mutluluktu. O'nun hayatının yolculuğu bana hep ilham verdi, onunla beraber büyüdüm, onunla birlikte olgunlaştım. Ne zaman pes etmeye yakın olsam Rocky'nin pes etmediğini hatırladım. Ne Stallone ne de benim gibi hayranları için Rokcy sadece bir film karakteri değildi, bizden birisiydi. O yüzden bu yazı bu kadar içimi burkuyor. Fakat Duke'un de dediği gibi "Acı yok Rocky, acı yok!"

Elimizde 8 filmlik (Rocky V'i saymayalım 7 olsun) bir efsane seri var artık. Yine gaza gelmek istediğimizde, hayattan bunaldığımızda Rocky maratonu yapıp her şeyin iyiye gidebileceğini, hayat size ne kadar sert vurursa vursun ayağa kalkabileceğimizi öğretecek bir seri var. Stallone'un paylaşımında da dediği gibi Rocky asla ölmeyecek çünkü o bizimle birlikte yaşıyor. Ivan Drago'nun demir sandığı Rocky'nin duygusallığı hepimizin içini yumuşattı, çenesi ne kadar sertse yüreği o kadar yumuşaktı. Adrian ile olan hikayesi, Mickey ile olan diyalogları, hayata bakışı her şeyiyle özgün bir karakterdi Rocky... Benim için asla sadece bir sinema filmi karakteri olmadı, hep bir ilham kaynağıydı. Yolun açık olsun Rock, sen hep bizimle birlikte o son kroşeni hazırda tutacaksın.

Keşke şu yazıyı yazarken Creed 2'yi de izleyebilmiş olsaydım fakat nedenini bilmediğim bir şekilde Amerika'da vizyonda olan film bizim ülkemizde Ocak 2019'da vizyona girecek. Şu haberin ardından filmin değeri de oldukça yükseldi. Artık resmi olarak Rocky'i son kez sinema salonunda izleyeceğimi biliyorum, filmin duygusal yükü de iyice arttı. Bir an önce ocak gelse de, salonda sessiz sessiz "manly tears" döksem diye bekliyorum...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum