Roguelike Strateji Oyunu Rogue Command, Kasım Ayında Geliyor

Nasıl bir şey olduğunu görmek isteyenler, demosuna göz atabilir

Son yıllarda roguelike türünün popülaritesi iyiden iyiye arttı. Kendi halinde de bırakmadı yapımcılar, yanına başka türleri de eklediler, karma oyunlarla çıktılar karşımıza. Metroidvania ile harmanlayan oldu, kimisi deste oluşturma/kart oyunları ile birleştirdi, kimisi aksiyonunu bol tuttu. Sonuçta ortaya farklı tecrübeler sunan birçok oyun çıktı.

Habere konu olan Rogue Command ise, gerçek zamanlı strateji türünde bir oyun ve başlıktan da anlaşıldığı üzere o da işin içine roguelike ögeler eklemeyi ihmal etmemiş.

İşte bu roguelike strateji oyunu, yakında oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Çıkış tarihi bir fragman eşliğinde açıklandı:

Geliştiricisi Rogue Command'ı şöyle özetliyor:

"Rogue Command her şeyden önce klasik bir gerçek zamanlı strateji oyunu. Birliklerini kontrol et-üs kur-kaynak topla-haritayı keşfet-pozisyonunu savun ve saldır formülü burada da geçerli. Fakat neler inşa edeceğinizin sıralamasını ezeberlemek yerine her turda yenilenmiş bir set ile başlıyorsunuz"

Kazandığınız her bir mücadelenin ardından rastgele birim ve yükseltme seçenekleri kazanıyorsunuz. Görevler arasında sunulan bu ödüllerle yeni birimler, iyileştirme kuleleri, süper silahlar vs. emrinize sunulmuş oluyor. Böylece bir görevin diğerine benzememesi hedeflenmiş durumda.

Ayrıca roguelike denildiğinde akla ilk gelen özelliklerden birisi olan rastgele haritalar; değişen düşman akınları, ele geçirilebilecek farklı teknolojiler ve rastgele hava olaylarıyla her bir mücadeleyi farklılaştıracak unsurlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Rogue Command, 18 Kasım'da çıkacak. Nasıl bir tecrübe vadettiğini bizzat test etmek isterseniz demosuna da göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum