Rus İstihbaratı Terörist Diye S.T.A.L.K.E.R. Hayranlarını Vurmuş

Hatanın böylesi

Rus Federal Güvenlik Servisi FSB, 23 Kasım'da Rusya'nın Voronezh bölgesinde bir terörist hücresini vurduğunu ve üç kişiyi öldürdüğünü açıklamıştı. FSB'ye göre bu grup "Ukrayna milliyetçilik ideolojisini benimsemiş gizli bir destekçi hücresiydi". FSB'nin beyanına göre grup öldürülmeden önce tutuklanmaya direnerek FSB görevlilerine ateş açmış, buna karşılık verilerek 'yok edilmişlerdi'. Hatta operasyona dair görüntüler paylaşılmıştı.

Ama görünüşe göre FSB'nin öldürdüğü bu üç kişi, S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl oyunundan karakterler olarak rol yapmayı seven üç masum kişiymiş.

Ancak Rus devlet televizyonunun yayımladığı görüntülerde sözde hücre evinin duvarında Britanya bayrağı, önünde ise üzerinde kurt kafası olan bir bayrak görünüyor. Ayrıca yine görüntülerde Svoboda Group defteri var.

Ukrayna'da Svoboda isminde aşırı milliyetçi bir parti mevcut ama bu aynı zamanda S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl'deki fraksiyonlardan biri. Ve odada bulunan görseller de o siyasi partiye değil, oyundaki fraksiyona ait.

Moscow Times'ın haberine göre bu üç kişiden ikisi zaten Voronezh airsoft (askeri çatışma simülasyonu) camiasının tanınan üyelerindenmiş. Hatta biri Stalker Phosgene takma ismini kullanıyormuş. Bunlar S.T.A.L.K.E.R. oyunlarını baz alarak LARP (canlı rol yapma oyunu) yapan oyuncular anlayacağınız. Yine Moscow Times öldürülen kişilerin ve arkadaşlarının sosyal medya hesaplarına ulaşmış. Stalker Phosgene ismini kullanan Vladimir Kotovsky ve arkadaşlarının Voronezh ve çevresinde S.T.A.L.K.E.R. cosplay'i yaparken çekilmiş birçok resmi varmış ve sosyal medya sayfalarında da yine kurt kafalı fraksiyon amblemi mevcutmuş. Bu grup hava tabanca kullanarak Stalker rolüne bürünen yerel bir LARP topluluğunun üyeleriymiş yani. Olayın detaylarını şu tweet zincirinde okuyabilirsiniz, cevaplar kısmında operasyon görüntüleri (+18) de mevcut.

Görünüşe göre FSB çok büyük bir hata yaparak üç masum oyuncunun hayatını almış durumda. Her ne kadar Moscow Times bu olayı araştırmış olsa da muhtemelen devlet soruşturması yapılmadan konu kapanacak, olan da bu üç kişiye olmuş olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum