Rust Geri İadeler Yüzünden 4.3 Milyon Dolar Kaybetmiş

Aslında tam olarak para kaybı da diyemeyiz buna.

Rust'ın yapımcısı Facepunch Studios'dan Garry Newman, kendi resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ana kadar 329,970 tane Rust kopyasının Steam üzerinden geri iade edildiğini söyledi.

Bu iadelerin dolar karşılığı da 4,3 milyon dolara denk geliyor. Facepunch gibi küçük bir stüdyo için aslında bu gerçekten de önemli bir para, ancak ne kadar kayıp diyebiliriz bunu bilemiyorum. Neticede Steam üzerinden bir oyunu iade etmenin şartları belli. İki saatten az oynamış olmak gerekiyor ve belirli bazı başka zaman şartları var. Yani stüdyo kolaylıkla gelir-gider matematiği yapabilir ve bu mevzubahis miktarı hiç varolmamış sayabilir. Newman'ın dediğine göre 329 bin kopya, tüm satışlara oranla %6'ya denk geliyor. Bu da demek oluyor ki Rust şu ana kadar yaklaşık olarak 5,5 milyon kopya satmayı başarmış. 

tum-zamanlarin-en-cok-satan-25-oyunu

PCGamer ise Garry Newman'a Twitter'dan iadelerin ana sebeplerini sormuş. Newman da her zaman olduğu gibi dürüstçe yanıt vermiş (kendisi Reddit'te de oldukça aktif ve her daim oyunun kötü yanlarını söylemekten çekinmeyen biri). İade sebepleri genel olarak oyunun eğlenceli olmaması veya kötü performans göstermesi sebebiyleymiş. Newman'a göre bu sebepler de "Gayet adil". 

Rust şu an için en çok satan erken erişim oyunu konumunda, ancak PlayerUnknown's Battlegrounds'un ışık hızında geldiğinive son olarak dört milyon kopya satmayı başardığını da hatırlatmak isterim. Bu tahtı yakında PUBG'ye kaptıracaklar gibi gözüküyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum