RYO’lara Odaklı Yeni Bir Stüdyo Kuruldu

Ciddi, karanlık oyunlara aç olanlar buraya.

Fransa’da kurulan Big Bad Wolf stüdyosu, RYO oyuncularının ağız tadına oyunlar yapmayı planlıyor.

Bugüne kadar Cyanide, Ubisoft ve Blizzard gibi firmalarda çalışmış olan kişilerden oluşan geliştiricilerin kurduğu Big Bad Wolf oyunculara karanlık bir atmosferle süslü bir oyun sunmayı planlıyor ilk etapta.

İki ana odak noktaları var. Bunlardan ilki duygu. İnsanların temelini oluşturan bu kavramı oyunlarda mümkün olduğunca başarılı yansıtmayı planlıyorlarmış. Korku, gerilim, stres, heyecan, mutluluk ve birçok başka duygu oyunlarının yapıtaşlarından biriymiş.

Diğeri ise seçim şansı. Oyuncuların seçimler yapmalarını ve bu seçimlerin sorumluluğunu üstlenmelerini istiyorlar oyunlarında. Buraya kadar zaten RYO’larda beklediğimiz önemli konseptleri sıralamaktan öteye gidemiyor Big Bad Wolf.

Şu anda da bir proje üstünde çalışıyorlarmış yalnız. PC, PS4 ve Xbox One için çıkması projenin adını açıklayamıyorlar ama karanlık, yetişkin temalara sahip bir oyun olacakmış. Karanlık oluşu, rahatsız edici sayılabilecek temalara ev sahipliği yaptığının belirtisiymiş ve yine seçim şansının ağırlığıyla bu hikâyeyi sarmalayacaklarmış.

Görsel olarak ise stüdyo kendi oyun motorlarını geliştiriyorlarmış. Gerçekçilikle artistik bir tarzı orta noktada birleştirdiklerini belirten ekip, bu işi de kotardıklarını düşünüyorlar.

Bakalım Big Bad Wolf’un ortaya koyacağı ilk oyun ne kadar dikkat çekmeyi başaracak? Ama RYO’ların 2014’teki ağırlığı ve başarısı düşünülünce, bu güzel türün sağlam adımlarla üstündeki tozu silkelediğini görmek çok güzel.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum