Saints Row Filmi 70'ler Sinemasından Esinlenecek

Greg Russo çok değişik şeyler deniyor

Video oyunları artık Hollywood'un en önemli ilham kaynaklarından birisi haline geldi. Geçmiş dönemde çıkan başarısız oyun filmlerini arkalarında bırakmak isteyen stüdyolar, hem daha önce denenmemiş oyun markalarını beyaz perdeye getiriyor hem de geçmişin başarısızlıklarının üstüne sünger çekmek istiyor. İlk kez beyaz perdede izleyeceğimiz yeni bir oyun filmi de Saints Row. Greg Russo'nun senaryosunu yazacağı film zaten orijinal konusu itibariyle epey eğlenceli mekaniklere sahip. 

Grand Theft Auto'yu daha da çılgın hale getirirken işin içine bol bol mizah koyan Saints Row oyun serisi zaman içerisinde büyük bir evrim geçirdi ve son geldiği nokta oyun severleri epey eğlendirmeyi başarmıştı. Serinin ilk üç oyunun ardından tamamen mizahı temele alan yapısı beyaz perdeye de yansırsa bizleri çok güzel anlar bekliyor. Senarist Greg Russo ise olaya biraz daha farklı yaklaşmış.

"Bence hikaye anlatım perspektifinde iki şey var. Kurcalayıcı olan şey Saints Row gibi bir hikayenin tonu doğru olmalı. Çünkü eğer markayı biliyorsanız, onun özünde iki farklı tona sahip olduğunu bilirsiniz. İlki daha cesur bir ton ki bunu ilk oyunlarda görmüştük. Daha sonra ise işler gerçek anlamda deliliğe dönüyor. Yani bizim istediğimiz bu iki tonun da izole kalmadığından emin olmak. Yapmamız gereken tonlar arasındaki dengeyi sağlamak. Gerçek karakterleriniz ve gerçek olaylarınız var. Bu durum Mortal Kombat için de geçerliydi. Olayın gerçek hissettirmesini istiyorsunuz, karakterler mümkün olduğunca gerçek gibi gözükmeli. 

Ancak işin eğlenceli kısımlarına da eğilmelisiniz, olayın çılgınlıkları sizi sarmalı. Yani denememiz gereken şey doğu tonu bulmak. Bu da bana göre her şeyin mantıklı geldiği doğru yeri bulmakla alakalı. Ayrıca 'Bu nasıl bir film?' sorusuna da cevap vermelisiniz. Çünkü bir açık dünya oyununu ele alırken hikayeyi nasıl anlatacaksınız? Ben farklı farklı filmlere baktım ve gerçekten hoşuma giden şeyler gördüm. 70'ler sinemasının çok büyük bir hayranıyım. The Warriors ve Escape From New York'a baktım. Bunlar gerçekten klasiklerdi. Sonrasında aklıma gelen film 'Bunlardan bazı şeyleri alıp nasıl kendi eşsiz hikayemi yaratırım?' sorusu oldu. İşin sonunda gerçekten heyecanlıyım, neler olacağını göreceğiz."

Özellikle işin 70'ler sineması kısmı beni biraz heyecanlandırmayı başardı. Sinemadaki değişim döneminin başlangıç fitilini ateşleyen 70'ler ile birlikte bugün oldukça popüler olan çok sayıda marka da hayat bulmaya başlamıştı ve daha nicelerinin önü açılmıştı. Greg Russo, Saints Row gibi evrim geçiren bir oyunu beyaz perdeye kendisinin de söylediği gibi oyun serisinin her iki kısmını da adapte ederek taşıyabilirse çok büyük bir iş yapmış olacak. Saints Row filminin henüz resmi bir vizyon tarihi yok. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum