Salgın Krizini Paraya Çevirmek İsteyen Bir Oyun Daha - COVID: The Outbreak

Gerçekten de çok yaratıcı

Corona virüs salgını tüm dünyayı etkiledi, özellikle de ekonomiler bu durumdan büyük zarar gördü ve görmeye devam ediyor. Ancak bu krizi paraya dönüştürmek isteyenlerin sayısı da hiç de az değil. Maske stoklayıp satanlardan, mallarına fahiş zam yapanlara kadar çok çeşitli 'girişimciler' gördük şimdiye kadar. Oyun geliştiricisi Jujubee'yi de bu listeye ekleyebiliriz.

Jujubee, yeni oyunu COVID: The Outbreak'i duyurdu ve bu oyun kısa süre içerisinde, 29 Mayıs'ta çıkışını gerçekleştirmiş olacak. Her ne kadar stüdyo Mayıs ve Haziran ayı içerisinde gerçekleşecek satışların %20'lik kısmını Salgın Hazırlık İnnovasyonları Koalisyonu'na (CEPI) bağışlayacağını söylese de, bu oyunun çıkış amacının sadece bağış yapmak olmadığını düşünüyor insan.

Çünkü Jujubee bundan bir süre önce üzerinde çalılştığı Dark Moon ismindeki oyunu ertelemişti, sebebiyse corona virüs salgınıydı :) Hatta stüdyo aynı sebeple bir başka oyunları Flashout 3 üzerinde çalışmayı da durdurmuştu. Anlaşılan "virüs salgını yüzünden oyunumuzu ertelemek zorunda kaldık" sebebinin Türkçesi "virüs salgınını konu alan başka bir oyuna odaklanmak için diğer projeleri rafa kaldırdık" imiş.

Jujubee, oyunla ilgili açıklamasında COVID: The Outbreak'in öğretici bir oyun olacağını, bu virüs hakkında ortalıkta çok fazla yanlış bilgi dolaştığını ve hazırladıkları strateji oyununun oyunculara hem bilgi, hem de eğlence kaynağı olacağını söylüyor.

Oyun ilginizi çektiyse Steam sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
4 Mayıs 2020 18:46

Bu tür oyunlara özel bir kategori bulmaları lazım artık.Mesela 'real-time pandemi' denebilir. :)

Parolamı Unuttum