San Diego Comic-Con 2015'in En İyi 10 Fragmanı

Bu sene Comic-Con iyi fragman yaptı

San Diego Comic-Con 2015'i takip edenler bu sene hiç pişman olmadılar. Sabaha kadar internet başında oturup F5 tuşunu eskitenler harcadıkları zamanın karşılığını birbirinden harika haberler ile aldılar.

O kadar fazla dizi, film, animasyon ve oyun fragmanı gösterildi ki benim bile arada "aa bu da varmış!" diye gözden kaçırdıklarım oldu. Zaten Comic-Con öncesi ağır topların hangileri olduğu belliydi. DC domine etmek için gelmişti Comic-Con'a. Doğal olarak da domine ettiler. Listemizin zirvesi aşağı yukarı belli fakat arada, Batman ve Superman'in rüzgarında savrulup kaybolan çok iyi fragmanlar da oldu. Marvel'ın eksikliğini hissettik bolca fakat Deadpool, X-Men: Apocalypse ve Fantastic Four fragmanları bu açığı bir nebze de olsa kapatmayı başardı. Aynı şekilde diziler yeni fragmanlar hazırlamak yerine bir önceki sezonlardan görüntüleri harmanlayıp bir kaç yeni sahne ile bizlere sundular. 

Dilerseniz lafı fazla uzatmadan listemize başlayalım ama klasik uyarımızı da yapalım. Liste doğal olarak spoiler içermektedir. 

10 - Vixen 

DC, The CW kanalında tam gaz devam ediyor. Arrow, The Flash ve Legends of Tomorrow dizilerinin yanına bir de animasyon dizisi eklendi. Vixen, The CW'nun dijital platformu olan CW Seed'de yayımlanacak. Aynı evrende geçecek dizide Arrow ve The Flash'ın konuk olacağı belirtilmişti. Böylece ilk defa bir animasyon ve dizi aynı anda, aynı devam çizelgesinde olacak. Bu bir çok yeniliğe ve fikre açık. Bildiğimiz kadarıyla Vixen, ilerleyen bölümlerde ya da sezonlarda Arrow ve Flash'ta yer alacak. Bu format eğer tutarsa olursa dijital ortamda bir çok süper kahraman animasyonu görebiliriz. Ve bu kahramanlar diğer dizilerde 1-2 bölümlük yer alabilirler. Booster Gold, hazır ol evladım sıra sana gelebilir!

9 - Heroes Reborn - Dark Matters

Heroes'un yeniden dizi olarak karşımıza çıkacağı ilk açıklandığında heyecandan evde timsah yürüyüşü yapmıştım. Her ne kadar son sezonu hayal kırıklığı olsa da ben bu diziyi çok severdim. İlk dizinin bıraktığı yerden devam edecek olan Heroes Reborn - Dark Matters, süper güçleri olan "evrim geçirmiş vatandaşların" kendilerini devlete kayıt ettirmelerini ve bunun çerçevesinde gelişen olayları anlatacak. Kısaca diyebiliriz ki Marvel'ın Civil War hikayesinden ilham alan bir dizi izleyeceğiz.

8 - Con Man

İptali ile hala kanayan yaralara sebep olan Firefly dizisinde bizleri kendilerine hayran bırakan Alan Tudyk ve Nathan Fillion, Indiegogo üzerinde geçtiğimiz aylarda bir kampanya başlatmış ve Con Man adını verdikleri proje için destek toplamışlardı. 425.000 dolar'a ihtiyaç duyan ikili 3 milyon 156 bin dolar toplayarak en az bizler kadar şaşırmışlardı. Dizinin hikayesi ise şöyle; Bir televizyon kanalı harika bir bilim kurgu dizisini saçma sapan bir karar alarak iptal ediyor. Dizinin oyuncuları, aradan yıllar geçmesine rağmen hala popüler ve dizinin hayranları onları bağırlarına basıyorlar. Dizinin ikilisi hayatlarını o Comic-Con senin bu Comic-Con benim dolaşarak geçiriyorlar. Çok tanıdık geldi size değil mi? Dizi Eylül ayında Vimeo'da yayımlanacak.

7 - Legends of Tomorrow

The CW'de ekrana gelecek olan Legends of Tomorrow'un ilk fragmanı değildi. Fakat bizleri heyecanlandırmayı başardı. Arrow'un adının artık Green Arrow olacağının da açıklandığı fragmanda özellikle karakterlerin çizgi romanlardaki tasvirleri ile yanyana gelmesi çok beğenildi. Düşük bütçeli Justice League olarak kabul edecekken bir anda beklentilerimiz yükseldi. Hayal kırıklığına uğramayacağımızdan eminim ama yine de temkinli olmak lazım.

6 - X Men: Apocalypse

Ne yazık ki elimizde HD kalitesinde olmayan bir fragman var ve bu yüzden çok fazla detaya giremiyoruz. Çoğu zaman oyuncuların ne dediği bile anlaşılmıyor. Fakat gördüğümüz kadarı ile harika bir film bizi bekliyor. Days of The Future Past'te oyuncu seçimi konusunda ne kadar başarılı olduğunu kanıtlamıştı Bryan Singer. Bu filmde de o konuda bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. İlk ve en güçlü (şimdilik) mutant olan Apocalypse'in hikayesine az çok aşinayız. Hiç çizgi roman okumamış olanlar 90'larda yayımlanan X-Men çizgi filmini elbet izlemiştir. Aynı çizgi filmde Days of The Future Past hikayesi de işlenmişti. X-Men: Apocalypse, dokuzuncu X-Men filmi olacak. Seri üretime geçmişler resmen, hangi ara bu kadar film çekildi yahu?

5 - Fear The Walking Dead

Dünyanın en kötü dizi ismine sahip olmasına rağmen bizleri en heyecanlandıran yapımlardan biri olmayı başardı Fear The Walking Dead. Los Angeles'ta salgın öncesini ve ilk evrelerini anlatacak dizinin The Walking Dead ile devamlılık olarak pek bir bağı bulunmuyor. Böylece bizleri bir çok süpriz ve enteresan olaylar bekliyor. Sadece Los Angeles gibi kalabalık bir şehirde geçmesi bile çok büyük bir artı. Atlanta'ya oranla 10 kat fazla insan yaşıyor bu şehirde ve Atlanta'da neler olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz! Hala üzülürüm zombilerin yediği ata, umarım bu dizide hiçbir at telef olmaz.

4 - Ash vs Evil Dead


Bu dizi hakkında ne kadar heyecanlı olduğumu daha önce yazdığım haberde belirtmiştim. Harika bir korku filmi serisiydi Evil Dead. Orijinal kadrosu ve Sam Raimi'nin yönetmenliğinde geri dönecek dizi belki de dizi olan filmler furyasında en sağlam gözükeni. Bildiğiniz gibi şu aralar başarılı olan her filmin dizi çekiliyor. Evil Dead'in filmi niye olmasın değil mi? 

3 - Deadpool

Deadpool sonunda hak ettiği filme kavuştu! O kadar güzel bir fragman ile karşılaştık ki şu an itibari ile internette bulmak imkansız! Dakika başı yükleniyor ve anında kaldırılıyor. HD fragman tam üç hafta sonra yayımlanacak. 18+ olacak filmde Deadpool tam olması gerektiği gibi. Hatta olması gerektiğinden çok daha iyi! Süper kahraman filmine nazaran aksiyon / komedi tadında olacağına inanıyorum filmin. Mantıklı olan da o zaten. Videonun kalitesizliği için kusurumuza bakmayın.

2 - Suicide Squad

Ben açıkçası bir fragman beklemiyordum bu filmden. Tamamen süpriz oldu benim için. Arkadaşımın yazlığında telefondan fragmanı 20 kere izledik ne olup bittiğini anlamak için. Bütün o çabalarımızın ardından sevip sevmediğimizi tam olarak anlamamıştık. Fakat DC ve Warner Bros HD fragmanı resmi olarak internete koyunca anladık ve hayran kaldık. Özellikle Joker ve Harley Quinn inanılmaz iyi. Jared Leto'dan çok ümitliydim ve hayal kırıklığına uğramadım. Bizlere gerçek Joker'e çok yakın bir şey göstereceğine inanıyorum. Umarım fragman sonunda işkence ettiği kişi Jason Todd olur.

1 - Batman v Superman: Dawn of Justice

Comic-Con'un tartışmasız galibi bu fragmandı. Sanırım dört günde elli kere izlemişimdir. Çocukluğumdan beri hayal ettiğim şeyi sonunda görecek olmanın mutluluğu, harika kostümler, harika bir hikaye! Ben Affleck'e çok laf edilmişti fakat o lafların hepsi yutuldu. Mükemmel bir Bruce Wayne ve Batman olmuş. Zaten olmasa yeni çekilecek Batman filmleri ona emanet edilmezdi. O kadar çok detay vardı ki fragmanda ayrı bir yazılması gerekiyor her biri için. Eğer bir inceleme yazısı istiyorsanız yorumlarda belirtirsiniz.

Bonus: Star Wars: Episode VII The Force Awakens

Her ne kadar bize yeni bir fragman göstermeseler de kamera arkası görüntüleri en çok konuşulan 3 videodan biri oldu. Daha önce Star Wars haberimizde de bahsetmiştik, Comic-Con'a bu kadar güçlü geleceklerini kimse tahmin etmiyordu. 

Sizin için San Diego Comic-Con'un en iyi fragmanları hangileriydi? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum