Sanal Yarışta Hile Yapan Formula E Pilotu, Audi'den Kovuldu

Tatsız biten bir şaka haberi

Corona virüsü salgını sırasında pek çok dalda spor etkinlikleri sanal ortama taşınmıştı bildiğiniz gibi, Formula E yarışları da bunlardan biriydi. "Evde Kal Yarışları" adıyla düzenlenen Formula E yarışlarında üçüncü olan Audi pilotu Daniel Abt'ın hile yaptığı ortaya çıkmıştı.

Yarış sırasında bazı diğer pilotlar Abt'ın performansını şüpheli bulmuşlar, hem Zoom'da yüzü görünmüyormuş, hem de daha önce başarısız olduğu yarışlarda bir anda parlama göstermiş. Sıralama yarışlarında dokuzuncu, en iyi derecesi ise on beşincilik olan Abt'ın bir anda üçüncülük elde etmesi dikkatleri çekmiş. Mercedes EQ pilotu Stoffen Vandoorne, Abt'ı suçlayan ilk kişilerden olmuş ve yarışın ardından Twitch'te durumdan hiç de memnun olmadığını çünkü yarışanın Daniel olmadığını söylemiş. Hatta Vandoore, Abt'ı telefonla aramış ama Abt cevap vermemiş.

Daha sonra organizatörler de gerçekten de Abt'ı yarışan kişi olmadığını teyit edince, Abt kendisinin yerine Allied Esports sporcularından Lorenz Hörzing'in yarıştığını itiraf etmiş. Aslında buraya kadar pek tuhaf bir şey yoktu, yarıştan diskalifiye edilen Abt hayır kurumlarına 10.000€ bağış yapacaktı.

Ancak tepki çeken bu olayı Audi son derece ciddiye almış ve 2004 yılından beri takımda yer alan Abt'ı kovmaya karar vermiş.

"Formula E'den, hayranlarımdan, takımından ve diğer pilotlardan Cumartesi günkü yarışta dışarıdan yardım aldığım için özür diliyorum. Yarışı olması gerektiği kadar ciddiye almadım. Bunun için de ayrıca üzgünüm çünkü bu proje için ne kadar çok çalışıldığını biliyorum. Kötü bir niyetim yoktu." diye açıklama yapmıştı Abt, ancak Audi buna rağmen pilotun takımla ilişkisini kesti.

Aslında bunlar elbette gerçek yarış değil, daha çok hayır kurumlarına bağış toplamak amacıyla düzenlenen etkinlikler. Bu şekilde sonuçlanması o bakımdan biraz tuhaf ve Audi'nin kararı da sanki biraz ağır olmuş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum