Santa Monica Studio’dan Shannon Studstill, Google Stadia Ekibine Katıldı

Önemli bir transfer

Geçtiğimiz aylarda Google, Stadia’ya özel oyunlar geliştirmek için yeni stüdyolar kurmak niyetinde olduklarını açıklamıştı. Bunların ilki Montreal’de kuruldu ve California’da kurulan bir diğer stüdyo da onu takip etti. Bu yeni stüdyo için önemli bir ismi transfer ettiler; Sony Santa Monica Studio’dan Shannon Studstill'i ekibe kattılar.

Google Blog’ta Stadia Games’in Başkanı Jade Raymond imzalı olarak paylaşılan açıklamada, Playa Vista stüdyosunun kuruluşu ilan edilirken stüdyonun başına da Studstill’in getirildiği belirtiliyor.

Raymond, “Uzun süredir Shannon’ın hayranıyım ve onun Sony Santa Monica Studio’da yönettiği, God of War gibi dünyanın dört bir yanından hayranlar edinen, sektöre yön veren, ödüller alan yapımların da hayranıyım. Ürün geliştirme ve yaratıcı liderlik konusunda ciddi bir tecrübeye sahip, ancak en önemlisi, Stüdyo Yönetmeni olarak Playa Vista ekibine liderlik edecek ve ilham verecek bir vizyoner. Onu Stadia ailesinin bir parçası olarak görmekten dolayı heyecan duyuyoruz” demiş açıklamasında.

Studstill, Stadia adına önemli bir transfer olarak değerlendirilebilir. Bu arada Santa Monica Studio’nun başına da 19 yıldır PlayStation bünyesinde çalışmakta olan Yumi Yang’ın getirildiği duyuruldu. Kendisi son God of Waar oyununun da proje yöneticisiydi. Her iki ismin de önümüzdeki dönemdeki çalışmalarını merakla bekliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum