Sea of Thieves, Microsoft’un Bu Nesildeki En Başarılı Markası Oldu

Oyuncu sayısı 10 milyonu aştı

Sea of Thieves, 2018’in Mart ayında oyun severler ile buluşmuştu. O günden bu zamana oyuncu sayısını 10 milyonun üzerine taşımayı başardı. Çıktığı gün Xbox Game Pass’e gelen oyunlar kervanının da ilk üyelerindendi. Belki biraz da bu sayede Microsoft’nu bu Xbox neslinde çıkardığı markalar arasında en başarılısı olmayı başardı.

Microsoft’un en çok eleştiri aldığı noktalardan birisi, bu nesilde yeterince kuvvetli bir oyun markası çıkartamaması oldu. Son dönemlerde Gears of War serisinin 5. oyunu ile toparlanmak yönünde bir hamle yaptığını söylemek mümkün. Yeni bir marka olarak ise, Sea of Thieves eldeki nadir örneklerden birisi oldu. Haziran 2019’da Inside Xbox’ta paylaşılan bilgiye göre 8,4 milyon kadar bir oyuncu sayısından bahsediliyordu. Paylaşılan son bilgiye göre, yılın ikinci yarısında 1,6 milyonun üzerinde oyuncu daha eklenmiş bu gruba.

Sea of Thieves açısından bir başarı tablosu, ama Microsoft açısından da göz önünde bulundurulması gereken bir mesele. Bu nesli es geçtiklerini söylemek mümkün, bir sonraki nesilde ses getirecek oyunlar sunabilecekler mi bakalım.

YORUMLAR
ByGus
9 Ocak 2020 21:04

Geçen birkaç tane videosuna denk geldim. Oyun fena olmamış, bayağı düzelmiş gibi. Şu 3 aylık game pass ile oynamayı planlıyorum şahsen.

Parolamı Unuttum