Sega, Angry Birds'ün Yapımcısını 776 Milyon Dolara Satın Alıyor

Sega'ya Angry Birds'ün artık unutulduğunu söylemek lazım

Sega, Angry Birds video oyun serisinin Finlandiyalı geliştiricisi Rovio Entertainment'ı satın almak için düğmeye bastı.

Wall Street Journal'da yayınlanan makale Sega Sammy Holdings'in Rovio'yu satın almak için 1 milyar doları gözden çıkarmış olduğunu söylüyordu. WSJ görüşmelerin sekteye uğramaması veya teklifin geri çekilmemesi halinde anlaşmanın birkaç gün içerisinde tamamlanabileceğini de söylemiş.

Ancak Sega Sammy Holdings'ten gelen resmi açıklama miktarın daha düşük olduğunu gösteriyor. Buna göre satın alım Sega'ya toplam 776 milyon dolara mal olacak ve Sega Rovio'nun tüm hisselerini satın alacak.

Sega anlaşmanın 2024 mali yılının ikinci çeyreğine kadar tamamlanmasını bekliyor, yani bu da 2023 yılının Eylül ayına denk geliyor.

Rovio'yu bir süre önce de İsrail'li mobil geliştirici Playtika satın almak istemişti. Playtika'nın yaptığı teklif 810 milyon dolardı ancak görüşmeler sebebi açıklanmayan biçimde iptal edildi ve anlaşma yapılamadı.

Angry Birds artık eski popülerliğinden eser kalmayan bir isim, zaten Rovio da Angry Birds'ün Android versiyonunu kaldırdı, iOS versiyonunun da ismini değiştirdi. 2009'un mega hitlerinden biri olan Anrgy Birds'ün stüdyonun diğer işlerini etkilediğini öne sürüyor Rovio. Bu yönden de baktığımızda ortada 800 milyon dolar edecek bir isim var mı, o kısım soru işareti. Ama tabii Sega herhalde ne yaptığını biliyordur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum