SEGA, Yakuza’yı Artık ‘Playstation’a Özel’ Bir Seri Olarak Görmüyor

“PC’nin tadını aldık, yola devam” diyorlar :)

Her ne kadar yapımcılığı ve dağıtımcılığı SEGA tarafından yapılsa da Yakuza serisi yıllardır ‘PlayStation’a özel’ oyunlar arasında bilinirdi. Ama bu tablo artık değişiyor. Serinin oyunlarının yavaş yavaş PC için de çıkmaya başlaması bunun işaretçisi olmuştu zaten. SEGA cephesinden gelen açıklamalarla da artık teyit edilmiş oldu.

Oyunun yaratıcısı Toshihiro Nagoshki yıllar önce verdiği bir röportajda Sony’nin bu projeyi başlatmak konusunda istekli tek merci olduğunu belirtiyor ve oyunlarının bir anlamda PS özel oyunları haline gelmesinin gerekçesini ortaya koyuyordu. Ama son 2 yılda, Yakuza serisinin ilk oyunlarının PC portlarının yapılması ve Batı oyun piyasasında epey ilgi görmesi, SEGA’nın konuya yaklaşımında da değişikliği beraberinde getirdi.


SEGA’nın başkan yardımcısı John Clark, PC Gamer’a verdiği röportajda, oyunlarını “Japonya, Avrupa ve ABD pazarları için ve birden çok platformda sunmak” konusunun akıllarının bir köşesinde yer ettiğini belirtiyor. Bunun, her oyunu birden çok platforma getirmek anlamını taşımadığını, ama artık ellerinde değerlendirecekleri, göz önünde bulunduracakları bir veri bulunduğunu belirtiyor Yakuza oyunlarının Batı piyasasında ve PC platformunda gösterdiği performansı kastederek.

Yakuza serisinin yan oyunu Judgment geçtiğimiz yılın sonunda Japonya’da çıkışını gerçekleştirdi ve 25 Haziran’da da Batı piyasasında satışa sunulacak. PS4 özel olarak çıkış yapsa da önümüzdeki dönemlerde PC versiyonunun da geleceği tahmin ediliyor. Yapılan açıklamalarla birarada düşünüldüğünde bunun için çok uzun bir süre beklemek gerekmeyeceği sonucu da çıkartılabilir. Bakalım serinin henüz PC’ye gelmemiş üyeleri ve bundan sonra yapılacak yeni oyunlar için nasıl bir yol izleyecekler. Takipteyiz.

YORUMLAR
MSelm
14 Haziran 2019 14:51

Kaldı Persona

E-VrL
MSelm
15 Haziran 2019 10:32

O da bir gün gelecek elbet:)


Parolamı Unuttum