SEGA Forever Duyuruldu! Sega Klasiklerini Mobilde Ücretsiz Oynayabileceğiz

Sega klasikleri mobil platformlarla buluşuyor

Sega, bugün resmi olarak SEGA Forever'ı duyurdu ve nostalji sevenler olarak ellerimizde bayraklarla sokaklara döküldük. Daha doğrusu sanırım sadece ben döküldüm, pek bir kimseyi göremeyince eve döndüm ve size şu SEGA Forever'ı anlatmaya karar verdim. SEGA Forever bir Sega markası ve Sega'nın Master System, Mega Drive, Genesis, Game Gear gibi eski konsollarındaki oyunların yeni nesil tarafından oynanabilmesini hedefleyen bir oluşum. Bu listeye ileride Dreamcast ve Saturn oyunları da katılacak.

SEGA Forever bu eski oyunları iOS ve Android kullanan oyuncularla buluşturacak ve tüm oyunlar ücretsiz olacak. Sega her ay yeni oyunlarla karşımıza çıkacak ve listeye eklenen oyunların sayısı gün geçtikçe artacak. Oyunlarda kaldığımız yeri kaydedebileceğiz, puanlarımızı dünyadaki diğer oyuncularla karşılaştırabileceğimiz liderlik tabloları olacak, tüm oyunlar kablosuz Bluetooth kontrolcüleri destekleyecek, oyunları istersek çevrimdışı da oynayabileceğiz. Tüm bu özellikle Sega'nın bu işi gerçekten de çok iyi düşündüğünü gösteren nitelikte.

Peki ama Sega neden eski oyunlarını ücretsiz sunuyor, işin kar kısmı nerede? Elbette reklamlarda. Sega'dan Mike Evans reklamların kesinlikle oynanış deneyimine gölge düşürecek şekilde sunulmayacağını, buna gerçekten çok önem verdiklerini söylemiş. Eğer oyuncular isterlerse 2$ karşılığında reklamlardan tamamen kurtulabilecekler ama Evans çoğu oyuncunun buna gerek bile duymayacağını da eklemiş. "Yaptığımız testlerde oyuncuların yaklaşık %10'u reklamları kaldırma yoluna gitti, ki bu da gayet yeterli bir oran" demiş kendisi.

Sega Forever bünyesinde yarın yayınlanacak ilk 5 oyun şu şekilde sıralanmış:

  • Sonic the Hedgehog
  • Altered Beast
  • Phantasy Star II
  • Kid Chameleon
  • Comix Zone

Şu an Google Play'de zaten Sonic the Hedgehog var ve ücretsiz de değil. Bunun da sebebi oyunun bu programdan önce yayınlanmış olması. Bu oyun da ücretsize dönüştürülecek mi, yoksa Forever bünyesinde reklamlı yeni bir versiyonu mu sunulacak onu artık ancak yarın öğrenebileceğiz.

Artık meydanın Sony, Nintendo ve Microsoft'a kalmış olması sizi yanıltmasın; SEGA konsol pazarında dünyanın en büyük ve en önemli isimlerinden biriydi. Yukarıda da bahsettiğim konsolların hala daha çoğu kişinin evinde ilk günkü gibi korunduğunu, Sega klasiklerinin hala daha oynandığını biliyorum. Bakalım SEGA Forever önümüzdeki aylarda ne gibi bomba isimlerle karşımıza çıkacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum