SEGA, Microsoft'la İşbirliğinin Xbox'a Özel Oyun Anlamına Gelmediğini Açıkladı

Süper Oyun tüm platformları kapsayacak

Sega bu ayın başlarında Microsoft ile bir stratejik işbirliği anlaşması yaptıklarını ve Microsoft'un Azure bulut platformu üzerindeki yeni nesil geliştirme ortamında büyük boyutta, küresel çapta oyunlar geliştireceklerini açıklamıştı.

Bu haftasonu ise Sega'nın mali yatırım toplantısında bu anlaşmayla ilgili soru işaretlerini gideren bir açıklama yapıldı ve bu işbirliğinin Microsoft'a özel oyunlar geliştirip yayınlama anlamına gelmediği beyan edildi.

"Microsoft ile zaten yakın bir iş ilişkisine sahibiz. Üçüncü parti olarak çeşitli oyunlar sunuyoruz" diyen Sega, sahip olduğu stüdyoların Halo Wars 2 ve Age of Empires 4 gibi oyunlarda çalışmış olmalarından bahsediyor.

"Süper Oyun konseptimizi duyurduğumuzda Microsoft bu vizyona ilgi gösterdi. Burada Microsoft'a özel oyun yayınlamaktan bahsetmiyoruz, bu Süper Oyun onların teknik desteğiyle tüm dünyaya sunulacak" demiş Sega.

Microsoft'un bir Japon yayıncıyı da renklerine bağlamak istediği uzun süredir konuşuluyordu ve Sega da ismi geçen yayıncılardan biri. Bu işbirliği önümüzdeki dönem başka bir şeylere evrilir mi, bunu da zaman gösterecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum